20.11.2011. / 18:43

Autor: Hina

'Oni koji kažu da će posebno pomoći Slavoniji - lažu'

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar upozorio je danas na tešku gospodarsku situaciju u istočnoj Slavoniji te poručio da posebnih instrumenata za pomoć istočnoj Slavoniji nema jer "ozbiljne stranke provode nacionalnu politiku za sve dijelove Hrvatske".

Dragutin LesarDragutin LesarPredsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar upozorio je danas na tešku gospodarsku situaciju u istočnoj Slavoniji te poručio da posebnih instrumenata za pomoć istočnoj Slavoniji nema jer "ozbiljne stranke provode nacionalnu politiku za sve dijelove Hrvatske".

"Oni koji vam sada obećavaju posebne projekte za pojedine dijelove Hrvatske su najveći lažljivci“, ustvrdio je Lesar gdje je s kandidatima te stranke za V. izbornu jedinicu u gradskom parku u Vinkovcima razgovarao s građanima i iznosio predizborni program.

Dodao je da je za teško stanje na istoku zemlje znatnim dijelom odgovorna lokalna vlast koja nije znala iskoristiti zakonske ovlasti i nametnuti središnjoj vlasti lokalne projekte i dobiti za njih potporu.

„Da bi omogućili nezaposlenima posao te da bi se povećao standard nužno je ulagati u proizvodni sektor gospodarstva“, istaknuo je Lesar te dodao da i radno-socijalno zakonodavstvo ne može biti na korist radnika bez radnih sudova i kolektivnih ugovora kao instrumenata utvrđivanja odnosa interesa rada i kapitala.

Laburisti se zalažu i za promjenu monetarne politike koja mora pratiti želje jeftinijeg kapitala za investiranje u gospodarstvo te za neposrednu demokraciju i razvlašćivanje političke elite kod odlučivanja o temama od nacionalnog značaja, poput ustavnih promjena ili integracija.

„Nemamo nikakve javne skupove, laburisti kampanju provode razgovarajući s građanima, a naša kampanja bit će jedna od najjeftinijih kampanja stranaka koje će u novom sazivu Hrvatskog sabora imati svoje mandate“, izjavio je Lesar.

Hrvatski laburisti Vinkovčanima su ponudili mogućnost potpisivanje peticije kojom žele dopuniti članak 10. Zakona o radu prijedlogom da „ukupan broj ugovora o radu na određeno vrijeme koje poslodavac može sklopiti ne smije prelaziti 15 posto od ukupnog broja novozaposlenih radnika kod poslodavca na razini godine“.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 20.11.11. 19:30

pa šta bi hercegovci pomagali slavoniji svi su oni došli sa jednim ciljem gore, parazitizam


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika