21.11.2011. / 08:18

Autor: Hina

DIP odgovara HDZ-u

GONG ima pravo objavljivati rezultate istraživanja

Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaključilo je da nevladine udruge mogu objavljivati rezultate svojih istraživanja, nakon što je HDZ zatražio zaštitu od DIP-a zbog objave istraživanja GONG-a i Transparency Internationala Hrvatske (TIH) o novcu koji su stranke navodno potrošile prvog dana izborne kampanje.

Branko HrvatinBranko HrvatinDržavno izborno povjerenstvo (DIP) zaključilo je da nevladine udruge mogu objavljivati rezultate svojih istraživanja, nakon što je HDZ zatražio zaštitu od DIP-a zbog objave istraživanja GONG-a i Transparency Internationala Hrvatske (TIH) o novcu koji su stranke navodno potrošile prvog dana izborne kampanje.

"Nevladine udruge mogu, u okviru svoje registrirane aktivnosti, objavljivati podatke koje su utvrdile na temelju svojih istraživanja. Nevladine udruge pritom odgovaraju sudionicima izbornog postupka i javnosti za točnost objavljenih podataka (rezultata), a time i stvaranja zaključaka koji bi bili utemeljeni na njima", navodi se u večerašnjem odgovoru HDZ-u koje je potpisao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

HDZ je tražio zaštitu od DIP-a nakon što su GONG i TIH jučer objavili rezultate istraživanja prema kojima je prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna, bez PDV-a. U HDZ-u, međutim, priznaju da su potrošili tek nešto više od milijun kuna, s PDV-om.

U priopćenju u kojem najavljuju da će se obratiti DIP-u sa zamolbom da se situacija primjereno riješi, HDZ je odbacio rezultate istraživanja nevladinih udruga navodeći da je "svako mjerenje koje prijavljuje dvostruko veći iznos ili metodološki neispravno ili zlonamjerno". Ustvrdili su i da objavljeno "mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora".

Vezane vijesti

Porezne krtice & partijske krtice

Porezne krtice & partijske krtice

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć u Bjelovaru da se o novom vođi HDZ-a neće odlučivati na temelju dojma koji u javnosti ostavljaju… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 21.11.11. 10:22

Samo ne znam po kojoj to računici ispada da je 1.551.720 dvostruko veći iznos od "nešto više od milijun"?!? Zanima me onda koliko iznosi to "nešto više"! TIH i GONG naveli su iznos do u lipu!


registracija
20/6/11

etna47, 21.11.11. 11:30

GONG BRITANSKA TAJNA SLUŽBA "007" ONI SVE ZNAJU UNAPRJED JER NJIHOVI NALAGODAVCI NJIMA SVE PODATKE PROSLĐUJU.
TO SMEĆE TREBA ZABRANITI U HRVATSKOJ.


registracija
31/1/10

STTony, 21.11.11. 11:59

etna47, ZNA SE koju zločinačku organizaciju treba zabraniti u Hrvatskoj.

Za one malo tuplje kojima to nije i više nego očito, nadimak im je Kra-De-Ze.


registracija
20/6/11

etna47, 21.11.11. 12:46

STTONY TEBI SMETA SVE ŠTO IMA >H< PREDZNAK,
A MENI JE JAKO DRAG IAKO GA NE UŽIVAM PONO SAM DAO, A NIŠTA NISAM TRAŽIO TEBI JE SVJET OTVOREN MOŽEŠ TRAŽITI BOLJE.JA SAM MORAO 70-TIH DA NAPUSTIM, A TEBI JE OSTALO DA BIRAŠ.
ZATO SAM PONOSAN NA SVE ONO ŠTO SE OSTVARILO U HTVATSKOJ U ZADNIJH 20-ET GOD. ŠTO SE TIČE GONGA NE MJENJAM MIŠLJENJE.


registracija
31/1/10

STTony, 21.11.11. 13:19

etna47, samo izdajnički beskrupulozni lopov može biti ponosan na to da je Hrvatska rasprodana, opljačkana do kosti i zadužena za idućih 6 generacija.

I ZNA SE vrlo dobro tko je to napravio.


registracija
27/12/06

Skipp, 21.11.11. 14:00

Etna nauči se čitati i pisati pa onda dođi među ljude a u međuvremenu smanji doživljaj. tj. slova...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika