21.11.2011. / 11:07

Autor: Totalsport

Video: Naslov za Galaxy i Beckhama

- Bilo je i vrijeme za naslov. Sretan sam što se sav teški rad isplatio - rekao je 36-godišnji Englez

David Beckham David Beckham Nogometaši Los Angeles Galaxyja treći su put u povijesti osvojili MLS Cup. Pobjednici sjevernoameričke profesionalne lige postali su svladavši u finalu doigravanja Houston Dynamo s 1-0.

Jedini je pogodak bio djelo tri najveće zvijezde u ''galaksiji''. David Beckham je u 72. minuti glavom proslijedio loptu Robbieju Keaneu, a Irac je sjajno proigrao Landona Donovana koji je zaključio akciju. Američki reprezentativac je na taj način okrunio sjajnu godinu Galaxyja koji je bio najbolji i u regularnom dijelu sezone, a pritom nijednom nije izgubio kod kuće. Slučaj je htio da je Galaxy i nedjeljni finale igrao na svome Home Depot Centeru pred 30.000 gledatelja, ali treba naglasiti da je domaćin određen prije no što su bili poznati finalisti.

Za kalifornijsku momčad koju vodi Bruce Arena ovo je treći naslov, a prethodna su dva osvajali 2002. i 2005. godine. David Beckham se, pak, može pohvaliti da je nakon Engleske (Manchester United) i Španjolske (Real Madrid), sada osvojio naslov i Sjevernoj Americi.

Bivšem kapetanu ''tri lava'' bila je to možda i posljednja utakmica za Galaxy. Ugovor mu istječe u prosincu, a gdje će nastaviti karijeru još uvijek nije objavio. Poznato je da ga u svojim redovima želi PSG, ali nije isključen ni ostanak u Los Angelesu još jednu sezonu.

- Bilo je i vrijeme za naslov. Sretan sam što se sav teški rad isplatio. Neovisno o tome hoću li ostati ili otići, mogu reći da sam proveo pet čudesnih godina u Galaxyju - rekao je 36-godišnji Englez kojeg je publika nakon utakmice nagradila skandiranjem ''Hoćemo Beckhama''.

Najeksponiranijem se suigraču naklonio i strijelac Donovan.

- Beckham je ozlijedio zadnju ložu prošli tjedan i igrao je praktički na jednoj nozi. Pravi je ratnik!

Vezane vijesti

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

Beckham: Trenerski posao me ne zanima

David Beckham, koji je prije mjesec dana proslavio 37. rođendan, veli kako ne razmišlja o mogućnosti obavljanja trenerskog posla kada objesi kopačke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika