22.11.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ida Prester: Volim dronjke, ne pucam na titulu modne ikone

Iako svoj stil gradi na komadima s buvljaka i iz second hand shopova, frontmenica grupe Lollobrigida - u pauzama između snimanja pjesama za novi album - za Extru je pozirala u damskom izdanju te otkrila da ipak više voli odjeću koju može, kako kaže, progorjeti cigaretom ili pošpricati vinskim gulašom

"Vjerujem da je majčinstvo divna stvar, ali voljela bih to odgoditi još nekoliko godina", priznaje Ida Prester"Vjerujem da je majčinstvo divna stvar, ali voljela bih to odgoditi još nekoliko godina", priznaje Ida Prester“Damski outfit za mene je totalni makeover jer se ja inače odijevam puno ležernije. Ovo mi je prvi susret s ekstenzijama i valovitom kosom u životu”, komentirala je 32-godišnja TV voditeljica Ida Prester modno snimanje za Extru. Plavokosa Zagrepčanka voli zanimljivu i dobro skrojenu odjeću, ali se modnim trendovima ne opterećuje. Kod odijevanja drži se pravila - pronaći svoj stil i osjećati se opušteno. Stoga odjeću najčešće kupuje u second hand shopovima ili na buvljacima, gdje za sitne pare kupi punu vreću haljina i suknji, pa joj, kaže, nije drama ako se progore cigaretom ili pošpricaju vinskim gulašem. Ida trenutačno ne izlazi iz studija, gdje sa svojim bendom Lollobrigida završava snimanje trećeg albuma koji izlazi krajem siječnja te će biti promoviran velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici.

EXTRA: Nedavno ste objavili pjesmu “Sex on TV, sex on the radio”, treći singl s vašeg novog albuma koji bi uskoro trebao izaći. Što možemo očekivati?

- Nadam se, puno skakanja pred pozornicom, a mi ćemo se gadno oznojiti na njoj. Radimo mješavinu electro, disco i plesne glazbe, beatovi su jako brzi, ali sve je to pop. Dva raspjevana ženska vokala i četiri rasna mladića u pozadini, tu smo da vas zabavimo. Album još nema ime, planirali smo ga nazvati “Tanz mit Lollobrigida”, ali smo kasnije skužili da već postoji “Tanz mit Laibach”. Album izlazi krajem siječnja, nakon čega slijedi koncertna promocija.

EXTRA: Autorica ste tekstova i većeg djela glazbe. Gdje pronalazite inspiraciju?

- Sve su to neke male stvari iz života koje me zaokupljaju, ima tu i ljubavnih pjesama poput “Bivše cure” koja je posvećena mom bivšem dečku. Bili smo skupa nekoliko godina, a on je vrlo brzo nakon našeg prekida našao novu curu koja mi se jako svidjela. Svi troje smo se jednom našli skupa u disku, svirala je naša pjesma “Changes” od Davida Bowieja, njih dvoje plešu, a ja bih se najradije samozapalila. I jednostavno sam to morala pregristi. Ali eto, nastala je pjesma. Drugi singl “Kompjutor” posvećen je mom sadašnjem dečku Davoru. To je jedna crtica iz našeg svakodnevnog života. Ja mu, naime, pokušavam nešto reći, tupim i tupim, al' bezuspješno. Nikako da pogodim šifru i “ulogiram” se u njega.

EXTRA: Planirate li veću turneju nakon promocije albuma?

- Već imamo neke zauzete datume do ljeta, ali postoji problem. Slatki problem. Naša druga pjevačica Petra je u sedmom mjesecu trudnoće i nastup za promociju, 21. siječnja, krajnji je rok koji joj je doktor odobrio, tako da upravo tražimo zamjenu za njen vokal. Iako je bio dogovor da Petra i ja skupa odradimo trudnoću, zeznula me, ipak me pretekla. Ja još uvijek odolijevam zovu majčinstva.

EXTRA: Zašto?

- Odgajanje djeteta mi se čini kao stvarno ozbiljna stvar. Ne možeš reći “ok, super je, al' nek' netko sad preuzme bebicu na dva tjedna dok ja odradim par gaža, evo tu je flašica i kinderbet, vidimo se”. Tad je beba fokus, sve ostalo je “on hold”. Još uvijek živim dosta mladenački, ne kuham, neuredno se hranim, putujem... Živim za vikende kada se s bendom truckam satima u kombiju do mjesta gdje sviramo, jedemo štapiće, snimamo glupe filmiće, deremo se uz muziku. Dosta mojih prijateljica se već zasitilo takvog načina života, ali mene još drži. Vjerujem da je majčinstvo divna stvar, ali voljela bih to odgoditi još nekoliko godina.

EXTRA: Što vaš dečko misli o toj vašoj odluci?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

Lady Gaga u Zagrebu

Lady Gaga u Zagrebu

Lady Gaga je prva pjevačica čiji su videospotovi na internetu pogledani više od milijardu puta i čija su sva četiri singla s albuma “The Fame” došla… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika