Objavljeno u Nacionalu br. 836, 2011-11-22

Autor: Marko Biočina

Oporbenjaci ljuti na rasipnike u Plinacru

Plinacro je prvih osam mjeseci ove godine ostvario bruto dobit od 86,5 milijuna kuna

IlustracijaIlustracijaGotovo da ne prođe dan a da pripadnici oporbe ne kritiziraju Vladu zbog donošenja nekih odluka, koje po njihovu mišljenju ne spadaju u djelokrug tehničke vlade i koje će im otežati rad kad dođu na vlast.

Posljednje takve kritike uslijedile su nakon što se u domaćim energetskim krugovima proširila glasina da Vlada prije odlaska namjerava povećati transportne tarife državne plinske kompanije Plinacro za 30 posto. Iako te tarife nisu rasle od 2009. godine, Nacionalov sugovornik, član užeg vodstva Kukuriku koalicije, smatra da se radi o još jednoj podvali HDZ-a s namjerom da se stvore problemi novoj vladi: "Ako tarife nisu rasle od 2009., bilo bi korektno da se odluka odgodi nakon izbora.

Ovako će to izazvati porast cijene plina za koji će svi automatski kriviti novu Vladu, iako s tom odlukom nije imala veze. Uostalom, Plinacro posluje s dobiti pa ne vidim razloga zašto bi uopće tražili povećanje tarife, niti zašto bi im Vlada to odobrila. Bilo bi im bolje da se posvete štednji." Plinacro je prvih osam mjeseci ove godine ostvario bruto dobit od 86,5 milijuna kuna.

Vezane vijesti

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

Novi broj Nacionala donosi priču o posljednjoj u nizu USKOK-ovih istraga domaćih tvrtki. Tako se istraga, koja bi trebal biti okončana u sljedećih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika