22.11.2011. / 12:24

Autor: Nacional.hr

Van Rompuy i Tusk pozvali premijerku na potpisivanje pristupnog ugovora

Hrvatska je pristupne pregovore završila u lipnju ove godine, a nakon potpisivanja pristupnog ugovora očekuje se da će punopravnom članicom postati 1. srpnja 2013. godine

Jadranka Kosor i Herman Van RompuyJadranka Kosor i Herman Van RompuyHrvatska će i službeno potpisati pristupni ugovor sa Europskom unijom 9. prosinca u zgradi Vijeća Europe u Bruxellesu.

Naime, na adresu hrvatske vlade stiglo je službeno pismo predsjednika Vijeća Europe Hermana Van Rompuya i poljskog premijera Donalda Tuska koji su pozvali premijerku Jadranku Kosor da prisustvuje svečanosti potpisivanje Pristupnog ugovora.

Podsjetimo, Hrvatska je pristupne pregovore završila u lipnju ove godine, a nakon potpisivanja pristupnog ugovora očekuje se da će punopravnom članicom postati 1. srpnja 2013. godine.

Osim premijerke Kosor, potpisivanju ugovora trebao bi nazočiti i predsjednik Ivo Josipović.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 22.11.11. 12:38

do prvog srpnja dveitrinayste se evropa bude raspala. hrvatska tce dvijeipetnayste biti vetci raj od shwice. doonda bude hadeze nestao.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika