22.11.2011. / 15:58

Autor: Hina

Timošenko napušta zatvor zbog liječenja

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, osuđena za korupciju, bit će puštena iz zatvora u Kijevu zbog liječenja, priopćio je u utorak ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoBivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, osuđena za korupciju, bit će puštena iz zatvora u Kijevu zbog liječenja, priopćio je u utorak ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

Januković je na konferenciji za novinare s litavskom predsjednicom Daliom Grybauskaite novinarima rekao da je u kontaktu s državnim tužiteljem i relevantnim ministarstvima u vezi sa zdravstvenim stanjem njegove političke protivnice i suparnice.

"Izviješćen sam da liječenje u zatvoru nije u skladu sa standardima, pa će liječenje morati biti provedeno u medicinskim ustanovama u Kijevu, bilo danas ili u idućih nekoliko dana", rekao je Janukovič.

Aktivistica za ljudska prava Nina Karpačova u ponedjeljak je posjetila 50-godišnju Timošenko, osuđenu na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja, i izvijestila javnost da je ona jako bolesna i da ne može ustati iz kreveta. Po njezinim riječima, problem je u lumbalnom dijelu kralježnice.

Slučaj Timošenko izazvao je napetosti između Ukrajine i EU-a. Janukovič je pod pritiskom Unije da oslobodi čelnicu oporbe koja je tijesno izgubila izbore u veljači 2010. godine. Timošenko i njezini pristaše tvrde da je njezina osuđujuća presuda politički motivirana.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

registracija
18/11/11

tozimir, 23.11.11. 00:13

ETO VIDITE KAKO SU UKRAJINCI PUSTILI TIMOŠENJKOVU IZ HUMANITARNIH RAZLOGA TO BI I VI MOGLI PUSTITI SANADERA IZ HUMANITARNIH RAZLOGA A NE DA ČEKATE DA GA OSLOBODI KUKURIKU


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika