23.11.2011. / 09:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Jadranka Kosor poručila:

Ogroman i loš presedan Ustavnog suda

Ustavni sud je u današnjoj Odluci kojom odbacuje žalbu HDZ-a, uz ostalo, naveo kako je u razdoblju od 48 sati u nadležnosti DIP-a prihvatiti predloženu novu osobu umjesto osobe koja je odustala, i nakon toga ocijeniti pravovaljanost prijedloga liste u cjelini

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć u Bjelovaru, vezano uz odluku Ustavnog suda da odbije žalbu HDZ-a na rješenje DIP-a kojim je Kukuriku koaliciji dopušteno da mjesto Gorana Habuša u 3. izbornoj jedinici popuni drugom kandidatkinjom - kako se time otvara ogroman presedan koji nije dobar.

Ustavni sud je u današnjoj Odluci kojom odbacuje žalbu HDZ-a, uz ostalo, naveo kako je u razdoblju od 48 sati (računajući od predaje izbornih lista pa do prihvaćanja i objave lista) u nadležnosti DIP-a prihvatiti predloženu novu osobu umjesto osobe koja je odustala, i nakon toga ocijeniti pravovaljanost prijedloga liste u cjelini. Ustavni sud također je prihvatio mogućnost da DIP nije na jasan način obrazložio svoje stajalište o pravnoj mogućnosti zamjene osobe koja je pravodobno odustala s prijedloga liste novom osobom, na što je upozorio HDZ. No, Ustavni sud je utvrdio kako ta osnovana primjedba HDZ-a ne dovodi u pitanje pravnu valjanost samog rješenja DIP-a.

Komentirajući na pitanje novinara tu odluku Ustavnog suda, predsjednica HDZ-a je nakon središnjeg skupa stranke u Bjelovaru za 2. izbornu jedinicu, rekla kako će to u budućnosti omogućiti da svaka stranka predloži neke kandidate, a kada vidi reakcije javnosti da ih onda zamjeni.

Za to postoje rokovi. Ovime se otvara jedan presedan koji nije dobar, rekla je Kosor.

Na upit da komentira kako je HDZ u 3. izbornoj jedinici kandidirao direktora "Varkoma" Tomislava Kezelja koji je, kako su naveli novinaru, pod istragom za korupciju, predsjednica stranke Kosor je odgovorila da u HDZ-u nemaju takvih informacija.

Mi nemamo te informacije. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nema takve informacije da se protiv Kezelja vodi bilo što, a ukoliko list koji je to objavio ima informacije o tome, onda bi trebao reći i odakle mu, kazala je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 23.11.11. 10:17

kaj ona ne kuži da joj ustavni sud ide na ruku? ako zbog istraga, recimo karamarko, ili jandroković, ili kalmeta, ili milinović, završe na saslušanju i u remetincu, i ona bu mogla zamjeniti nepodobne!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 23.11.11. 10:39

Zaboravila premijerka svojevremenu presudu Ustavnog suda koja je išla u njihovu koristi. Tada se nije bunila.


registracija
5/10/10

zvuk958, 23.11.11. 11:14

"Mi nemamo te informacije. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nema takve informacije da se protiv Kezelja vodi bilo što, a ukoliko list koji je to objavio ima informacije o tome, onda bi trebao reći i odakle mu, kazala je." Tko gubi ima pravo ljutiti se!!! Nema problema, ispraznit ćemo Remetinec da vas stane što više u njega i baciti ključ...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.11.11. 11:15

Ja imam žalbu za ustavni sud. Žalim se protiv izbora Jasne Omejec, Slavice Banic, Mate Arlovića i Zvonimira Šeoparovića u ustavni sud. Svi su ovi ljudi na ovaj ili onaj način nesposobni da bi došli u ustavni sud, i izabrani su bez javnog natječaja po političkoj liniji (kakvi postoje u komunističkim sistemima). Pogledajete kako Ameri biraju svoje ustavne sudce, zašto hrvati dobivaju ustavne sudce bez sličnog procesa. U današnjem sastavu ustavni sud je smijurija, Šeksova kanta za političko smeće.


registracija
16/9/11

Brkoni, 23.11.11. 11:22

@ zvuk958
sram te bilo "baciti kljuc"! Necemo ga baciti, nego zaboraviti gdje je, kao sto su oni zaboravili gdje je lova koju su pokrali.


registracija
7/4/11

ivanovac, 23.11.11. 11:53

Ova bjeloglava kvočka je kao neka pravnica...a blenta ne zna niti tri suvisle rečenice reći bez da joj to ne napiše njezin savjetnik ustašić Stier.
Pa navjiše sudaca Ustavnog suda izabrano je na prijedlog HDZ-a...što se ona ima čuditi sudskoj odluci.
Ma čudi se ona i drvenom pimpeku koji koristi svaku večer.


registracija
24/7/11

mrvek, 23.11.11. 13:36

To je ona kupila diplomu kao i svi ostali. Presedan je što HDZ još uvijek živi kao stranka. Trebalo ju je ukinuti čim se saznalo za muljaže. TO TI JE PRESEDAN BJELOGLAVA SRPKINJO!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 23.11.11. 14:04

Osobno mislim da nije presedan. A ako i jeste, presedani su poznati u pravnoj praksi. Ne vidim ustvari na što se Kosorica žali?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika