23.11.2011. / 09:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Slovenski politički establishment:

Protiv prodaje Mercatora Todoriću

Predstavnik Liberalno-demokratske stranke (LDS) Tomaž Orešič rekao je da bi umjesto da prodaju Mercator Agrokoru, slovenske banke trebale dokapitalizirati Pivovarnu Laško (PL) koja nastupa u konzorciju s bankama jer se mora riješiti svojih 23 posto dionica Mercatora budući da je prezadužena

IlustracijaIlustracijaSlovenski političari nisu skloni da koncern Agrokor po ponuđenih 221 eura za dionicu preuzme najveći domaći trgovački lanac Mercator, pokazalo se u predizbornom suočavanju na slovenskoj televiziji u utorak navečer, tijekom kojega je bilo postavljeno i pitanje o sudbini Mercatora.

Bivši ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak kao kandidat na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi Janez Janša rekao je da su Mercator u sadašnju situaciju dovele banke pretjeranim tajkunskim kreditima menadžerima i da bi vodstva banaka za to trebala odgovarati jer su ispod ugovora o tim kreditima konkretni potpisi.

"Ni prijašnja ni sadašnja vlada ne prodaju Mercator nego to čine banke", rekao je Vizjak, dodavši da Mercator u sadašnjoj situaciji treba prodati onome koji ponudi najbolje uvjete.

"Sumnjam da je to Agrokor", rekao je Vizjak, dodajući da postupak prodaje Mercatora nije bio najbolje vođen.

Predstavnik Liberalno-demokratske stranke (LDS) Tomaž Orešič rekao je da bi umjesto da prodaju Mercator Agrokoru, slovenske banke trebale dokapitalizirati Pivovarnu Laško (PL) koja nastupa u konzorciju s bankama jer se mora riješiti svojih 23 posto dionica Mercatora budući da je prezadužena.

Darko Krajnc iz stranke Zelenih založio se pak za formiranje zadruge u koju bi se udružila slovenska prehrambena industrija i otkupila dionice, kako bi slovenska prehrambena industrija i dalje preko Mercatora imala osiguran plasman.

Kandidat za zastupničko mjesto iz Slovenske nacionalne stranke (SNS) Bogdan Barovič zauzeo se da Slovenija uzme dodatnih milijardu eura kredita kako bi pokrenula proizvodnju i izašla iz krize, te se zauzeo protiv prodaje Mercatora.

Kako me kao nacionalista možete pitati jesam li za to da Mercator prodamo Hrvatima, replicirao je Barovič na pitanje o mogućoj prodaji najvećeg slovenskog trgovinskog lanca Agrokoru.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 23.11.11. 12:25

To govori nesto o slobodnom protoku kapitala o kojem se zaklinje EU , pitam se sta rade Mercator , Gorenje i slicne firme u HR ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika