23.11.2011. / 10:50

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Federer: Bilo je fantastično i jako, jako brzo

- Mora biti jasno da sam tko zna koliko puta vidio Nadala u daleko boljem izdanju

Rafael Nadal i Roger Federer Rafael Nadal i Roger Federer Fantastičnom je igrom u utorak Roger Federer doslovno razbio najvećeg konkurenta u karijeri, Španjolca Rafaela Nadala. Pobijedio je Švicarac 6-3, 6-0 u londonskoj O2 areni.

Time se Federer plasirao u polufinale završnog turnira, ATP Wolrd Tour Finalsa, dok Nadalu ostaje borba s Jo-Wilfriedom Tsongom za drugo mjesto iz ove skupine, koje vodi u polufinale. Dodajmo kako je u dvoboju dvojice poraženih tenisača u prvom kolu B-skupine Jo-Wilfried Tsonga u utorak je nakon sat i po igre pobijedio Mardyja Fisha 7-6 (4), 6-1.

Od trenutka kada je bilo 2-2 u prvom setu Federer je napravio seriju 10-1 u gemovima, te u svakom pogledu ponizio suparnika. Sve su brojke bile uvjerljivo na strani Federera, a samo recimo da je u pogledu izravnih poena prednjačio sa 28-4.

Isto tako, ovo je bio već 26. međusobni njihov ogled, ali dosad nikada nitko nije pobijedio, odnosno, izgubio na ovako uvjerljiv način.

- Ha, što reći. Bilo je fantastično i jako, jako brzo. Ali, podloga je takva. Mnogo se stvari dogodi prebrzo - rekao je Federer i nastavio:

- Mora biti jasno da sam tko zna koliko puta vidio Nadala u daleko boljem izdanju. Vidio sam i sebe u mnogo slabijim izdanjima. No, osjećao sam se sjajno. Bilo mi je gušt igrati. I mogao sam praktički sve što sam zamislio. Prvi servis je bio sjajan, igra sa osnovne također, ma sve - zaključio je Federer.

Zbog ozljede prepona koju je zaradio prošlog tjedna, te pogoršao u ponedjeljak u prvom nastupu na ATP Finalsu u Londonu, Andyju Murrayju nije dopustila nastavak turnira. Umjesto Murrayja, turnir će nastaviti Janko Tipsarević, prva zamjena. Prvi će meč Srbin igrati u srijedu protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika