23.11.2011. / 11:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Kina protiv sankcija Iranu

Kina se protivi nametanju jednostranih sankcija Iranu, a posebno dodatnom širenju takvih sankcija, rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva Liu Weimin na redovitoj konferenciji za novinare dodajući da sankcije ne bi riješile iransko nuklearno pitanje

ArhivaArhivaKinesko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u srijedu da se protivi jednostranim sankcijama protiv Irana nakon što je nekoliko zemalja najavilo nove mjere protiv iranskih sektora energetike i financija.

Kina se protivi nametanju jednostranih sankcija Iranu, a posebno dodatnom širenju takvih sankcija, rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva Liu Weimin na redovitoj konferenciji za novinare dodajući da sankcije ne bi riješile iransko nuklearno pitanje.

SAD, Britanija i Kanada najavile su u ponedjeljak nove mjere protiv iranskog energetskog i financijskog sektora, a Francuska je predložila nove sankcije "bez presedana", među kojima bi bilo zamrzavanje imovine iranske središnje banke i obustava kupnje iranske nafte.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika