23.11.2011. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Optužnica protiv HDZ prije izbora?

"Tomu se mogu nadati politički protivnici HDZ-a! Duboko sam uvjeren da Bajić to neće učiniti. Ako ipak učini, bilo bi korektno da se učlani u SDP, stavi za nositelja liste, kako bi sve bilo potpuno transparentno", rekao je Gredelj

Svi odvjetnici optuženika u predmetu Fimi media tvrde kako bi optužnica protiv HDZ-a trebala biti podnesena do kraja ovoga tjedna, ako ne do tada očekuju kako će se to izvršiti prije izbora, izvještava Večernji list.

Prema Zakonu o kaznenom postupku, istrage se moraju završiti za godinu dana uz dodatnih šest mjeseci. Istraga o HDZ otvorena je 25. listopada, ali prvi nalog u procesu datira iz travnja 2010. godine.

Iz USKOK-a novinari nisu mogli dobiti odgovor po tom pitanju, no glavni odvjetnik HDZ-a, Vladimir Gredelj, odgovara kako 'ni takva pravosudna sramota nije isključena'. "Mladen Bajić ponaša se kao da nije svjestan obveze Hrvatske da svojim građanima osigura pravo na pošteno suđenje", izjavio je Gredelj dodavši kako napisi u medijima dolaze iz izvora iz Državnog odvjetništva.

Odvjetnik tvrdi kako je riječ o predizbornoj promidžbi. "Tomu se mogu nadati politički protivnici HDZ-a! Duboko sam uvjeren da Bajić to neće učiniti. Ako ipak učini, bilo bi korektno da se učlani u SDP, stavi za nositelja liste, kako bi sve bilo potpuno transparentno", rekao je Gredelj.

Podizanje optužnice prije izbora ocjenio je kao Bajićevo 'profesionalno i političko samoubojstvo' i kao poticaj za demokratski opredjeljene građane da glasuju za HDZ. "No, istraga još nije dovršena, a zakon dopušta podnošenje optužnice radi potrebe razmatranja rezultata istrage kod najsloženijih predmeta još tri mjeseca nakon dovršetka istrage", završio je odvjetnik HDZ-a.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 23.11.11. 13:39

Optužnica "kao poticaj za demokratski opredjeljene građane da glasuju za HDZ".

Buahahahahahahaha, odoše nam Kra-De-Zeovci totalno u bespuća povijesne zbiljnosti do jaja napušeni bunikom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika