23.11.2011. / 15:29

Autor: Hina

Putin: Stabilnost zemlje važnija od međustranačkih razlika

Međustranačke razlike moraju ostati po strani kada se radi o takvim pitanjima kao što je stabilnost države, njezin suverenitet i blagostanje milijuna ljudi, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin na sjednici Državne Dume, a prenose ruski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinMeđustranačke razlike moraju ostati po strani kada se radi o takvim pitanjima kao što je stabilnost države, njezin suverenitet i blagostanje milijuna ljudi, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin na sjednici Državne Dume, a prenose ruski mediji.

U svom govoru na posljednjoj sjednici petog saziva Dume, dva tjedna prije parlamentarnih izbora predviđenih za 4. prosinca, Putin je rekao da će u Dumi "uvijek raditi predstavnici različitih političkih stajališta, što je osnova parlamentarne demokracije".

"Međutim, stabilnost države, njezin suverenitet, blagostanje milijuna ljudi - to su stvari pred kojima uzmiču međustranačke razlike svake vrste i tu je jedinstveni kriterij interes Rusije", kazao je premijer.

"Pred nama je još mnogo čimbenika nesigurnosti i rizika, a u uvjetima bure, u kriznim uvjetima jako je važno da cijeli tim radi složno, kako brod ne bi potonuo", rekao je Putin.

Na kraju je zahvalio svim zastupnicima, a nije zaboravio ni one iz redova Komunističke partije i Pravedne Rusije koji nisu ustali kada je on ulazio u Dumu i na taj način prekinuli dugogodišnju tradiciju.

"Želio bih zahvaliti danas svim zastupnicima Državne Dume... i onima koji su danas ustali, ali i onima koji su smatrali nemogućim ili nepotrebnim da danas ustanu", rekao je Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika