23.11.2011. / 17:46

Autor: Hina

Rusi će alkoholno piće nazvati po Gadafiju

Ruska tvrtka Aleksandrovi podrumi proizvest će i prodavati u Rusiji alkoholno piće koje će nazvati po pokojnome libijskom diktatoru Moameru Gadafiju, objavio je u srijedu internetski list Marker.

Moamer GadafiMoamer GadafiRuska tvrtka Aleksandrovi podrumi proizvest će i prodavati u Rusiji alkoholno piće koje će nazvati po pokojnome libijskom diktatoru Moameru Gadafiju, objavio je u srijedu internetski list Marker.

Ta je tvrtka najveći ruski proizvođač i uvoznik likera i votke, a u državnome uredu za patente Rospatentu zatražila je registraciju zaštitnog znaka "Commendatore Muammar", objavio je radio KommersantFM.

Predstavnik Aleksandrovih podruma nije službeno htio komentirati tu vijest, ali nije je ni opovrgnuo.

Tvrtka već proizvodi vino, votku i likere po zaštitnim znakom Commendatore, sa slikom kubanskoga revolucionara Che Guevere.

Proizvođači često upotrebljavaju ime i sliku slavnih političkih figura u reklamiraju alkoholnih pića. Godine 2003. na ruskome se tržištu pojavila votka Putinka, nazvana po tadašnjem moćnom predsjedniku Vladimiru Putinu. Samo godinu poslije Putinka je postala najprodavanija ruska votka.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika