23.11.2011. / 19:29

Autor: Nacional.hr

Mercator prekinuo pregovore jer ne sudjeluje EBRD?

Navode kako su zaključili da ne mogu dati potporu daljnjem procesu prodaje "zbog izostanka ključnih ugovornih stranaka" zbog kojih nije moguće zaključiti dogovor o zaštiti bitnih interesa Mercatora

Uprava Mercatora prekinula je pregovore s AgrokoromUprava Mercatora prekinula je pregovore s AgrokoromPregovori o prodaji Mercatora hrvatskom Agrokoru naglo su prekinuti i to na zahtjev slovenske strane. Iako se činilo kako je Agrokorova ponuda najbolja te su započeli konkretniji pregovori o kupovini slovenskog trgovačkog lanca, Slovenci su danas prekinuli cijeli proces.

U priopćenju objavljenom na stranicama Ljubljanske burze, Mercator navodi kako su prekinuli pregovor jer je službeno obaviještena kako u pregovorima o dubinskom pregledu poslovanja tvrtke nastupa Agrokor sam, a ne u konzorciju s Europskom bankom za obnovu i razvoj te Međunarodnom financijskom korporacijom.

Navode kako su zaključili da ne mogu dati potporu daljnjem procesu prodaje "zbog izostanka ključnih ugovornih stranaka" zbog kojih nije moguće zaključiti dogovor o zaštiti bitnih interesa Mercatora.

No, dodaju kako su spremni odmah nastaviti pregovore ukoliko se u njih uključi barem jedan od ranije navedenih partnera - banka ili financijska korporacija.

Odluku Uprave Mercatora u Agrokoru nisu željeli komentirati, već su samo istaknuli kako nastavljaju pregovore s vlasnicima.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika