24.11.2011. / 10:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Sukob Srba i KFOR-a na Kosovu

Očevici navode da su portugalski i mađarski vojnici KFOR-a postavili bodljikavu žicu i napravili kordon te pokušali teškom mehanizacijom srušiti betonsku barikadu, prenosi Reuters. No kosovski Srbi koji dežuraju pokraj barikada sirenama su pozvali pomoć

ArhivaArhivaSnage KFOR-a i lokalni Srbi sukobili su se u noći sa srijede na četvrtak na sjeveru Kosova pošto su vojnici mirovnih snaga neuspješno pokušali ukloniti barikadu s prometnice koja povezuje Mitrovicu i granicu sa Srbijom, prenose agencije.

Vojnici KFOR-a pokušali su suzavcem i pucnjevima u zrak rastjerati više stotina kosovskih Srba koji su se okupili kako bi spriječili uklanjanje barikade podignute u srpnju nedaleko od Zvečana.

Očevici navode da su portugalski i mađarski vojnici KFOR-a postavili bodljikavu žicu i napravili kordon te pokušali teškom mehanizacijom srušiti betonsku barikadu, prenosi Reuters. No kosovski Srbi koji dežuraju pokraj barikada sirenama su pozvali pomoć, spriječivši KFOR-ove snage u njihovoj nakani.

Vojnici KFOR-a su se s barikade, koju su kosovski Srbi ojačali budući da se oštetila, povukli jedan sat poslije ponoći, prenose agencije.

Na sjeveru Kosova građani dežuraju na dvadesetak barikada. Ondje već četiri mjeseca kosovski Srbi kontroliraju promet, omogućujući prolaz pripadnicima KFOR-a uz strogu kontrolu, no ne dopuštaju kretanje pripadnika EULEX-a jer prevozi albanske carinike i policajce.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 24.11.11. 11:38

nikad ti srbi neće naučiti da ne započinju rat jer ga nisu sposobni dobiti. Glupi i točka.


registracija
26/1/08

Rampa, 24.11.11. 12:53

Srbi su tako sa balvanima započeli i u HR, a zna se gdje su završili poslije Oluje!

Kosovska Oluja je samo pitanje hoće li ih sa Kosova potjerati Albanci ili KFOR!!

Ali će kosovski Srbi završiti isto kao i HR Srbi, bez razlike!

Samo što tupsoni nikako da nauče lekciju iz prošlosti!!


registracija
20/8/10

McCoy, 24.11.11. 18:06

@mrvek & Rampa

Vas dvojica se samo pravite glupi, jel' da?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika