24.11.2011. / 12:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Lesar

Laburisti nipošto s Kukuriku koalicijom

Podsjetio je da je Radimir Čačić, kojeg je nazvao "direktorom Kukuriku koalicije", rekao da će saborsku većinu sastavljati uz pomoć zastupnika nacionalnih manjina ako im bude nedostajalo saborskih mandata

photo: Damir Špehar/PIXSELL photo: Damir Špehar/PIXSELL Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar izjavio je danas da ni pod kakvim uvjetima neće koalirati nakon izbora s Kukuriku koalicijom.

"To nije naš problem nego njihove koalicije. Neka se dogovore među sobom. Oni su tako odlučili", rekao je Lesar na Korzu u Rijeci gdje se družio s građanima.

Podsjetio je da je Radimir Čačić, kojeg je nazvao "direktorom Kukuriku koalicije", rekao da će saborsku većinu sastavljati uz pomoć zastupnika nacionalnih manjina ako im bude nedostajalo saborskih mandata.

Lesar je izrazio uvjerenje da će i u 8. izbornoj jedinici, kao i u svim ostalima, predstavnici Hrvatskih laburista ući u Sabor. "Mi smo politička alternativa dvjema jakim blokovima, i to jedina alternativa", rekao je Lesar naglasivši da se oni "ne srame zastupati one koji žive od svog rada".

Odgovarajući na novinarsko pitanje o odnosu snaga među njihovim političkim konkurentima, Lesar je spomenuo Ljubu Jurčića, ocijenivši da je neosporan stručnjak, ali da je oko sebe okupio "rezervne desetine HDZ-a", poput Bloka umirovljenici zajedno.

PGS, koalicijski partner Jurčićeve Hrvatske ekonomske inicijative, također dobro surađuje s HDZ-om u dijelu jedinica lokalne samouprave, rekao je.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 24.11.11. 12:27

Lesar dobro "talasa"hrvatskom političkom scenom.Postavio se,vjerovatno vođen svojim sindikalnim instiktom,između dvije potpuno iste ideologije svojom ideologijom "zaštite radničkih prava i prava malih ljudi"dok se i HDZ i SDP kite neoliberalno- kapitalističkom ideologijom.I baš kao takav,mora dobiti šansu na našoj političkoj sceni.Potrebno je shvatiti da neoliberalni kapitalizam kao ideologija,nema u svojem programu ni malog čovjeka ni njegova prava,kao nešto što bi bilo na prvom mjestu.Dakle pravednost bi bila u zapećku a lova i kapitalisti na prvom su mjestu.Netko budalu uvijek mora udariti po ušima da shvati kako ugrožava svijet oko sebe.Lesar to dosta dobro radi i zato je potreban u Saboru.Narod drugačije neće čuti ono što sam ne razumije.A Lesar će im svojim istupima,vrlo često otvoriti oči i ukazati na ono što ugrožava njihova prava i slobode.Zato glas za Lesara i njemu slične.Tko kaže da se Lesar bori samo za svoje mjesto u Saboru zbog mirovine i fotelje,neka mi objasni iz kojih razloga to ostali rade!?


registracija
24/3/10

bagsy, 24.11.11. 12:58

U pitanju je dugogodišnji antagonizam Čačić-Lesar,vrlo jednostavno


registracija
15/5/09

Fidelito, 24.11.11. 13:00

Lesarov ulazak u Sabor može podići kvalitetu politike u RH. Tko (ne)će sa kime koalirati prerano je još govoriti - svima su zečevi još u šumi. Ali treba više neovisnih glasova u saboru - jer dosta je bilo 'monolitnih borg stranaka' tipa: dobio-sam-mandat-i-radim-što-me-volja.


registracija
24/7/11

mrvek, 24.11.11. 13:25

Bravo Dragutine. Razbij i crvene i crnotorbare.


registracija
22/3/11

vferari, 24.11.11. 14:57

Izgleda da je gospodinu Lesaru već liderstvo udarilo u glavu,neposredno prije izbora objaviti kako neće koalirati sa strankom koja će najizglednije pobjediti je u najmanju ruku politički nepismeno.Staviti svoje privatne odnose ispred državnih pokazuje koji mu je cilj postati nekakav vrlo važan čidbnik naprimjer poput Pupovca u hdz-ovoj vladi.U koliko koalicija kukuriku ne osvoji apsolutnu vlas treba kolirati s manjincima eventualno seljacima a sa svima koji već unapred donose raskol netrabani rzgovarati,bit će ogromnog posla da bi se bavilo nečijim privatnim spletkama.Meni je Lesar mirisao na nešto novo no očito je da i on kao i Kosorica ne bira načine kako doći do glasača živi bili pa vidjeli


registracija
25/10/10

cuma, 24.11.11. 16:36

fluid@
potpuno se slažem sa tobom, baš zato što se ne priklanja nikome, baš zato štone želi trgovati našim pravima,Lesar zaslužuje lidersku poziciju u trećem bloku,,također sam suglasan s tvojim viđenjeom neoliberalno kapitalizma i držanja HDZ-a i SDP-a spram umirućeg poretka,,,,,i vrapcima na grani je jasno da se kapitalizam u nemogućnosti daljnjeg pozitivnog razvoja vratio svojim korjenima, zar nisu i špočeli s liberalnim kapitalizmom, zar nisu počeli izrabljivanjem radništva, žena i djece,,,,i sindikati kao da su prihvatili igru, nerma ih nigdje,,,,vrijeme je za Rozu Luxemburg, Karla Libknechta,,,,,,hoćemo li opet ponovo,,,ili će nas ljuidi poput Lesara odvesti u već poznata humanija trješenja, kao ona u Skandinaviji!?


registracija
14/8/10

rubix, 24.11.11. 16:51

Ovom propalom sindikalcu i hns-ovcu je slava već udarila u glavu... Sjetio se on radnika nakon što je 13 godina bio desna ruka Radimira Čačića koji ga je i doveo u Sabor.
Žalosno s kakvim polupismenim likovima se oduševljava ovaj narod. Lesar je čovjek sa 3 razreda trgovačke škole, ali bez dana radnog staža izvan partije ili sindikata. Čovjek za sve sisteme, prvo je bio veliki komunist, pa veliki sindikalac, pa veliki hns-ovac, a sada veliki borac za radnička prava.
Puna su mu usta radnika, a kad je bio predsjednik najvećeg sindikata 90-ih SSSH, prodao se hdz-u i potpisao ovaj zakon o radu protiv kojeg sad po štandovima skuplja potpise. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

P.S. I da, nezaposleni sin i kčer bi mu se baš mogli iseliti iz sindikalnih stanova u kojima još i danas žive!!


registracija
5/5/10

katlin, 24.11.11. 17:15

Nadajmo se da Kukuriku neće koalirati s tim tipom. Pa iz njegovi se usta ne čuje nikakva struka, što nije ni čudo jer se istom nije bavio i o tome nema pojma.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 24.11.11. 18:25

U pravu ste rubix. Lesar se nije napio hladne vode, izuzev dvogodišnjeg izleta u prodaji. Ostatak radnog staža su sindikalne vode i politika. Koji su njegovi rezultati rada kao sindikalca? Nema ih. Što nudi, ništa.

Dovoljno se podsjetiti kako je namještao vlastite liste i kada se ispisalo 50 članova. Zar nije čudno da je predsjednica ogranka Laburisti u Šenkovci, gdje živi Lesar, dala neopozivu ostavku.
Ulomak iz pisma:
U pismu ostavke Nevenke Zdolac, a koje je zapravo otvoreno pismo Dragutinu Lesaru, stoji kako se stranci priključila vjerujući u ono što joj je prezentirano - rad, istina, poštenje, socijalna i društvena pravednost, zalaganje i znanje - da bi se kasnije razočarala "zbog nepravde i nepoštenja unutar same stranke. "Među samim članovima nema poštenja, a ni sloge. Umjesto da smo se držali zajedno i pomagali jedni drugima promijeniti Hrvatsku na bolje, članovi su orijentirani na svoj osobni boljitak. Birajući između poštenja i prljave kampanje za fotelju izabrala sam ovo prvo", stoji u pismu."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika