24.11.2011. / 14:20

Autor: Nacional.hr

Bankari nemaju problema

O kolikom je broju dužnosnika se radi i koliko je točno dobila uprava s predsjedavajućim s Božom Prkom ne otkriva njihov izvještaj

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaČelnicima i menadžerima Zabe, PBZ-a, RBA i Erste banke u protekle je dvije krizne godine isplaćeno plaća i bonusa u visini od 53 tisuće prosječnih brutto radničkih plaća, izvještava Novi list.

Zagrebačka banka je svojoj sedmeročlanoj upravi na čelu s Franjom Lukovićem isplatila 27 milijuna kuna, što je pet milijuna kuna više u odnosu na 2009. godinu. Ostali je rukovodeći kadar u Zabi raspodijelio 40 milijuna kuna plaća i nagrada što je povećanje od pet milijuna kuna. U dvije godine ukupni trošak iznosi 124 milijuna kuna.

Upravljači u Privrednoj banci Zagreb zaradili su na plaćama i bonusima 69 milijuna kuna što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za milijun kuna. O kolikom se broju dužnosnika s predsjedavajućim Božom Prkom radi i koliko su točno novaca dobili, ne otkriva njihov izvještaj.

Raiffeisen bank Austria potrošila je na bonuse, plaće i nagrade užeg rukovodstva 54 milijuna kuna ili dva milijuna više nego prijašnje godine. RBA je u dvije godine meneđere nagradila s ukupno 106 milijuna kuna. Ni RBA ne otkriva kolika je ukupna zarada uprave koju vodi Zdenko Adrović.

Najmanje novca na bonuse, nagrade i plaće direktora potrošila je Grupa Erste banke koja je u posljednje dvije godine zabilježila trošak od 18 milijuna kuna to jest ukupno 36 milijuna kuna. U 2010. godini na rukovodstvo banke kojim predsjeda Petar Radaković potrošeno je 11 milijuna kuna, dok sedam milijuna kuna otpada na čelne ljude u grupi.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 24.11.11. 17:11

Bankarsko društvo ima dobit pa dijeli bonuse. Tako im piše u ugovorima. I tako je uvijek bilo u povijesti.
Ni jedan se bankar u svijetu zbog sadašnje krize koju su izazvali, nije odrekao svojih bonusa, Čak štaviše iste su odmah podjelili iz financijske pomoći koju su im vlade njihovih država dale. Na tu temu se i Obama zgražavao, a da li je što poduzeo?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika