24.11.2011. / 14:20

Autor: Totalsport

Preminuo bivši hrvatski reprezentativac Darijo Možnik

Ispraćaj Darija Možnika bit će u petak, 25. studenoga u 12.10 na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU noći s utorka na srijedu, hrvatska gimnastika ostala je bez bivšeg seniorskog reprezentativca, višestrukog državnog prvaka i člana zagrebačkog kluba Hrvatski sokol, Darija Možnika.

Mlađi brat našeg najboljeg prečaša Marija Možnika (24), u utorak je došao s fakulteta (KIF), otišao se odmoriti prije gledanja Dinamove utakmice s Real Madridom i više se nije probudio.
Čeka se nalaz obdukcije koji će otkriti uzrok smrti, na žalost, ne i vratiti ovog mladog čovjeka.
Darijo je prije 19 dana (5. studenoga) proslavio tek 22. rođendan, a proteklih tjedana pripremao se za jedan od najtežih ispita na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

- Marijo i ja smo s ostatkom reprezentacije bili na pripremama u Gimnastičkom centru u Nedelišću. Na poluvremenu Dinamove utakmice javili su nam da Darijo ne diše. Nismo ni stigli do Zagreba, Darija više nije bilo. Ostali smo bez sjajnog gimnastičara, prijatelja, velikog čovjeka - kroz suze je rekao Tigran Gorički, izbornik naše seniorske reprezentacije.
Dario se gimnastikom počeo baviti s osam godina. Prošao je sve hrvatske selekcije, sve do seniora s kojima je sudjelovao u povijesnom rezultatu 2008. godine kada su na Europskom prvenstvu u Lausanni Filip Ude i Robert Seligman osvojili srebro i broncu na konju s hvataljkama. Tada je zajedno s bratom, u kutu pored konja iz svega glasa navijao za dvojicu iskusnijih kolega, za veliki uspjeh svoje reprezentacije. S profesionalnom gimnastikom prestao je prije dvije godine, no posljednja želja bila mu je vratiti se svom sportu, prije svega, konju s hvataljkama.

Ispraćaj Darija Možnika bit će u petak, 25. studenoga u 12.10 na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika