24.11.2011. / 14:55

Autor: Totalsport

Arsenal i Bayer u osmini finala, Borussia pred ispadanjem

U skupini E Bayer je u Leverkusenu pobijedio Chelsea s 2-1 i osigurao plasman u drugi krug neovisno o tome kako će završiti ogled Londončana i Valencije u posljednjem kolu

Igrači Bayer LeverkusenaIgrači Bayer LeverkusenaArsenalovi su nogometaši izborili plasman u osminu finala Lige prvaka. U 5. kolu skupine F na svom su Emiratesu pobijedili Borussiju Dortmund s 2-1 i gurnuli je na rub ispadanja iz najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Zahvaljujući domaćem porazu Marseillea od Olympiacosa (1-0), ''topnici'' su osigurali i prvo mjesto u skupini, a Borussia je zadržala barem matematičke izglede za drugi krug. No, da bi se to ostvarilo morat će u zadnjem kolu kod kuće pobijediti Marseille s najmanje četiri gola razlike, a Arsenal će pritom morati slaviti u Grčkoj.

Arsenalov je junak i u srijedu bio Robin van Persie. Nizozemski je napadač dvaput pogodio glavom, najprije u 49., a potom i u 86. minuti. Borussia je smanjila u sudačkoj nadoknadi pogotkom Shinjija Kagawe u akciji koju su pripremili Ivan Perišić i Robert Lewandowski, ali vremana za preokret više nije bilo.

Naš Perišić je u igru za njemačke prvake ušao već u 29. minuti zbog ozljede Marija Götzea, a gosti su prije toga ostali i bez Svena Bendera.

Marseille je na svome Velodromeu neočekivano pao protiv Olympiacosa, a jedini je strijalc u 82. minuti bio Ioannis Fetfatzidis.

U skupini E Bayer je u Leverkusenu pobijedio Chelsea s 2-1 i osigurao plasman u drugi krug neovisno o tome kako će završiti ogled Londončana i Valencije u posljednjem kolu. U 48. minuti se Didier Drogba sjajno oslobodio dvojice čuvara i doveo Chelsea u vodstvo, ali najprije je Eren Derdiyok u 73. minuti izjednačio, a potom je u posljednjim sekundama Manuel Friedrich donio pobjedu i osminu finala ''apotekarima''.

Valencia je na Mestalli deklasirala Genk sa 7-0 i tako ''spasila'' Dinamo koji se može pohvaliti da nije momčad s najviše primljenih golova u petom kolu. Hat-trick je već u prvom poluvremenu za ''šišmiše'' zabio sjajni Roberto Soldado. Chelsea i Valencia će u idućem kolu u izravnom dvoboju na Stamford Bridgeu odlučiti o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine.

Liga prvaka, 4. kolo:

skupina E:

Bayer Leverkusen - Chelsea 2-1 (Derdiyok 73, Friedrich 90+1 / Drogba 48)

Valencia - Genk 7-0 (Jonas 10, Soldado 13, 36, 39, Hernandez 68, Aduriz 70, Costa 81)

Redoslijed: 1. Bayer 9, 2. Valencia 8, 3. Chelsea 8, 4. Genk 2

skupina F:

Arsenal - Borussia Dortund 2-1 (Van Persie 49, 86 / Kagawa 90+2)

Marseille - Olympiacos 0-1 (Fetfatzidis 82)

Redoslijed: 1. Arsenal 11, 2. Marseille 7, 3. Olympiacos 6, 4. Borussia D. 4

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika