24.11.2011. / 15:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Uhićen grčki sindikalni čelnik

"Nećemo popustiti u našoj borbi. Ova se borba odnosi na cijelo grčko društvo. Radi se o sprječavanju isključivanja struje domovima siromašnih, nezaposlenih, umirovljenika", rekao je Nikos Fotopoulos, čelnik GENOP-a

IlustracijaIlustracijaGrčka policija privela je u četvrtak čelnika sindikata i 14 drugih aktivista tijekom prosvjeda protiv poreza na imovinu što je prvo takvo uhićenje od formiranja vlade nacionalnog jedinstva.

Deseci pripadnika sindikata GENOP sukobili su se s oko 80 policajaca pred jednom zgradom najvećeg grčkog proizvođača struje, PPC, u predgrađu Atene. Ta je kompanija zadužena za prikupljanje poreza na imovinu putem računa za električnu energiju.

"Nećemo popustiti u našoj borbi. Ova se borba odnosi na cijelo grčko društvo. Radi se o sprječavanju isključivanja struje domovima siromašnih, nezaposlenih, umirovljenika", rekao je Nikos Fotopoulos, čelnik GENOP-a prije no što je priveden i odveden javnom tužitelju radi mogućih optužnica.

"Borba će se nastaviti do kraja. Taj će zakon u praksi postati neprovediv uz pomoć svih ljudi", rekao je.

GENOP, koji zastupa radnike u u sektoru energetike i ima bliske veze sa socijalističkom strankom PASOK koja sudjeluje u kriznoj koalicijskoj vladi, od nedjelje je prekinuo rad u PPC-ovom cenru za obradu podataka blokirajući ulaz u urede.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika