24.11.2011. / 11:37

Autor: Daria Grudić

7. Illectricity festival – špica glazbene underground jeseni

Za vizualni dio priče, koji je svake godine neobičan i genijalan, zaduženi su VJ majstori Liik, Onoxo, .exe i Klif. Oni će vještom igrom 3D instalacijama, te svjetlosnim i video efektima podići glazbeni užitak na (puno) višu razinu

IlustracijaIlustracijaEkipa iz Confusiona i ove je godine za ljubitelje bass glazbe pripremila audio-vizualni spektakl. Odmah na početku je važno reći da će na završnoj večeri festivala - Main night, 3. prosinca, u Pogonu Jedinstvo nastupiti američki producent Machinedrum, te Solar Bear i Ramadanman iz UK-a. Ramadanman aka Pearson Sound apsolutni je zicer za zabavu, a ove je godine proglašen najboljim dubstep/postdubstep producentom.

Za vizualni dio priče, koji je svake godine neobičan i genijalan, zaduženi su VJ majstori Liik, Onoxo, .exe i Klif. Oni će vještom igrom 3D instalacijama, te svjetlosnim i video efektima podići glazbeni užitak na (puno) višu razinu.

Na tradicionalnom otvorenju festivala - Nucomers night, prošle subote u klubu Lemon, nastupili su mladi i neafirmirani DJ-i i producenti kojima se na ovaj način pruža odlična prilika da ih se čuje. Od njih sedam, najboljim je proglašen Moz iz Orahovice koji je svojim odličnim setom zaslužio nastup na Electronic Beats Festivalu ovoga petka, gdje će na popisu izvođača, uz Róisín Murphy i Digitalism, stajati i njegovo ime.

Illectricity Interact Festival 2010 video from Illectricity on Vimeo.

Drugi dio Illectricity festivala - Sound Clash, održat će se u ovu subotu, 26. studenog u Močvari gdje će četiri različite, no ipak prijateljske ekipe - JabbaTon, Pistolero, Trip To Zion i CFSN DJ-i u ulozi domaćina, odmjeriti snage u pravoj glazbenoj bitci. Sound Clash je odlična fora jer kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka ekipa ima po petnaest minuta da predstavi svoj zvuk na istu temu. U klubu će biti postavljeni senzori pokreta koji će mjeriti reakcije, a publika svojim plesom i ovacijama bira pobjednika. Vizualizacije će raditi Polygon i Noddy2000, a navijati možete i preko Twitter kanala @zgclash, koji će biti integriran u projekcije. Sound Clash počinje u 23 sata, a cijena ulaznice je 25kn do ponoći, 35kn nakon.

Za više informacija o festivalu i izvođačima posjetite www.facebook.com/illectricity.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika