24.11.2011. / 18:36

Autor: Hina

'Ako ne realiziramo projekte u energetici, Hrvatska nema šanse'

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić danas su u Jasrebarskom najzahtjevnijim i najvažnijim pothvatom buduće vlade ocijenili energetiku, najavivši, ako dobiju povjerenje birača, pokretanje novog investicijskog ciklusa u tom sektoru.

Radimir Čačić i Zoran Milanović (Foto: Boris Ščitar/PIXSELL)Radimir Čačić i Zoran Milanović (Foto: Boris Ščitar/PIXSELL)Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić danas su u Jasrebarskom najzahtjevnijim i najvažnijim pothvatom buduće vlade ocijenili energetiku, najavivši, ako dobiju povjerenje birača, pokretanje novog investicijskog ciklusa u tom sektoru.

"Nova vlada ako ne realizira svoj najvažniji program, a to je energetika, onda Hrvatska zaista nema šanse", izjavio je Čačić novinarima nakon što je zajedno s Milanovićem obišao Tvornicu betonskih stupova u Jastrebarskom.

Posebno važna u tom programu je distribucija energije koja, po Čačićevim riječima, u zadnjih deset godina u Hrvatskoj "ne samo da nije unaprjeđivana, već nije ni održavana". Zato je, dodao je, za ovu tvornicu koja proizvodi niskonaponske i srednjonaponske električne stupove, dolazak nove vlade "najbolje što joj se može dogoditi".

Zoran Milanović je nakon obilaska Tvornice betonskih stupova, najavio investicijski ciklus u energetici. "Vjerujemo da je to nešto čime možemo pokrenuti Hrvatsku i već u prvoj godini očekivati rezultate", rekao je izrazivši zadovoljstvo proizvodnjom u "tvrtki koja je u boljim vremenima imala i neto izvoz, ali i koja ima velike šanse na hrvatskom tržištu".

Uz proizvodnju i distribuciju energije posebna pozornost će se posvetiti i štednji, rekao je Čačić, ocijenivši da na oba područja postoje goleme rezerve.

"Uvozimo između 52 i 58 posto energije, a istodobno po jedinici proizvoda trošimo dva puta više energije od prosjeka Europska unija", rekao je Čačić koji je ustvrdio da nam "uz racionalniju potrošnju uvoz energije uopće ne bi bio potreban".

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika