25.11.2011. / 14:29

Autor: Nacional.hr

Vladi preća izborna kampanja od Ine

U pismu koje su ovih dana poslali na adresu ministra gospodarstva Đure Popijača, još jednom naglašavaju kako su otvoreni za razgovore, ne samo o Ini, već i o plinskom poslovanju

Jadranka Kosor i Đuro PopijačJadranka Kosor i Đuro PopijačKada je početkom lipnja premijerka Jadranka Kosor najavila da će tražiti reviziju dioničarskog ugovora između MOL-a i Ine, Mađari su tu najavu prihvatili dosta mirno. Naime, po isteku dvije godine od potpisivanja dioničarskog ugovora stekli su se uvjeti za njegovu reviziju. Sve je to u skladu sa dobrom poslovnom politikom.

"MOL grupa je otvorena za pregovore te će Vladi Republike Hrvatske predložiti da se ova savršena mogućnost iskoristi za dubinsku raspravu o ostalim otvorenim pitanjima, uključujući reviziju ispunjavanja Glavnog ugovora o plinskom poslovanju", priopćili su tada iz MOL-a.

No, ni osam mjeseci kasnije stanje pregovori nisu ni započeli. Kako piše Večernji list, u MOL-u tvrde kako su u nekoliko navrata pismeno kontaktirali hrvatsku stranu i ponudili nekoliko datuma za početak pregovora. Ali, odgovor nisu dobili.

Smatraju kako je upravo sada pravo vrijeme za pregovore oko ugovora, unatoč optužnici protiv Sanadera za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

U pismu koje su ovih dana poslali na adresu ministra gospodarstva Đure Popijača, još jednom naglašavaju kako su otvoreni za razgovore, ne samo o Ini, već i o plinskom poslovanju.

Popijač odgovara kako je MOL tri mjeseca sastavljao svoj pregovarački tim i predloži datum za pregovore. Ti su se datumi poklopili sa podizanjem optužnice protiv Sanadera, a i hrvatska strana nije željela započeti pregovore prije no što konzultantska tvrtka napravi reviziju obveza koje su trebale biti ispunjene ugovorom. Kako još nije odabrana ni tvrtka koja će to raditi, očito je da s pregovorima neće započeti ova vlada.

Na kraju Popijač priznaje i kako se cijela priča o Ini poklopila s početkom predizborne kampanje, pa je naftna kompanija i njeni problemi pala u drugi plan.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika