26.11.2011. / 11:14

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO 'incident' - 20 ubijenih Pakistanaca

Radi se o najsmrtonosnijem napadu te vrste otkad su snage zapadnih zemalja angažirane u susjednom Afganistanu prije deset godina

IlustracijaIlustracijaDvadeset pakistanskih vojnika ubijeno je a sedam ranjeno u subotu ujutro u napadu helikoptera NATO-a na vojni položaj na granici s Afganistanom, objavili su pakistanski vojni dužnosnici.

Prijašnje izvješće govorilo je o osam ubijenih vojnika a Reuters, pozivajući se na lokalne dužnosnike, javlja o 25 poginulih vojnika. Radi se o najsmrtonosnijem napadu te vrste otkad su snage zapadnih zemalja angažirane u susjednom Afganistanu prije deset godina.

"Najmanje 20 vojnika je smrtno stradalo, među kojima dva časnika", izjavio je pakistanski vojni dužnosnik. Lokalni dužnosnici okruga Mohmand najavili su da bi se broj mrtvih mogao povećati. Nakon tog napada, Islamabad je odlučio kao odmazdu blokirati opskrbu NATO-a u Afganistanu koja prolazi njegovim teritorijem. "Zaustavili smo opskrbu NATO-a po naredbi savezne vlade", izjavio je pakistanski dužnosnik utahir Husein.

Glasnogovornik ISAF-a u Kabulu rekao je da je NATO svjestan da se dogodio "incident", ali trenutačno prikuplja informacije.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika