26.11.2011. / 14:43

Autor: Deutsche Welle

Prekršajna prijava protiv pape

Jedan Nijemac je podnio prekršajnu prijavu protiv pape Benedikta XVI. jer prilikom vožnje ulicama Freiburga u papamobilu nije bio vezan. Kazna za nevezanje pojasom u Njemačkoj je najmanje 30 eura.

ArhivaArhiva"Prekršajna prijava je primljena i trenutno se obrađuje", potvrdila je glasnogovornica gradske uprave u Freiburgu Edith Lamersdorf. I dodala da će mjerodavni odjel prijavu preispitati kao i svaku drugu, bez obzira o kojoj se osobi radi. Prijavu je podnio odvjetnik Johannes Christian Sundermann iz Unne, na zahtjev građanina Uwea Hilsmanna iz Dortmunda. On je, prema vlastitim navodima, „zabrinut za papinu sigurnost", iako nije pripadnik Katoličke crkve.

Prekršaj se, prema prijavi, dogodio 24. i 25. rujna 2011. u Freiburgu. Josef Ratzinger, rođen 16.4.1927., oba je dana „u razdoblju dužem od jednog sata djelovao suprotno propisima, iako bi s obzirom na svoj posao morao biti svjestan svoga protupropisnog djelovanja", stoji doslovce u prijavi.

Njemački građanin ili strani državnik?

Proizvođač papamobila, Mercedes, potvrdio je da na svim sjedalima postoje pojasevi za vezanje. A da papa nije bio svezan može se vidjeti na snimkama na Youtubeu. Uz to odvjetnik Sundermann, koji je istupio iz Katoličke crkve i član je Stranke ljevice, navodi dva svjedoka: Roberta Zollitscha, predsjednika Njemačke biskupske konferencije i Winfrieda Kretschmanna, premijera pokrajine Baden-Württemberg.

Za nevezanje pojasa u Njemačkoj može biti izrečena novčana kazna od 30 do 1.000 eura,ovisno o težini prekršaja i prihodima prekršitelja. Ali, prije svega će morati biti utvrđeno je li papa prilikom posjeta Njemačkoj bio njemački građanin Josef Ratzinger koji podliježe njemačkom pravosuđu ili strani državnik koji uživa imunitet.

Autor: aj / dpa, dapd, KNA, Spiegel.de

Deutsche Welle

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 26.11.11. 15:26

Hahaha, da je to netko ovdje napravio već idući dan bi bio proglašen samom sotonom.


registracija
13/10/09

branimir, 26.11.11. 16:42

Ovo drušvo je jako bolesno!


registracija
1/3/11

Laudate, 26.11.11. 22:23

Prijavu treba nadopuniti sa prekršajem ometanja prometa jer dok se on vozio ostali građani nisu smjeli.

Ako je osoba principjelna a ne izvor mržnje prema papi tada će prijaviti sve strane državnike koji su isto učinili.


registracija
21/11/11

PEDJAPAN, 27.11.11. 01:16

Šta se bojite za papu on je svetac njemu ni isus nemoze ništa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika