27.11.2011. / 10:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Jurčić:

Nova industrijska, regionalna i monetarna politika

Na predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu Jurčić je kazao kako se ta koalicija ne temelji na ideologiji, već želi rješavati praktične i životne probleme hrvatskih građana i hrvatskoga društva

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL Photo: Marko Jurinec/PIXSELL Nositelj koalicijske liste Bloka "Umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Hrvatske radničke stranke (HRS) Ljubo Jurčić izjavio je sinoć u Osijeku kako su najveći problemi hrvatskoga društva nedostatak radnih mjesta i socijalne sigurnosti, pa je temeljni cilj ove koalicije povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta.

Na predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu Jurčić je kazao kako se ta koalicija ne temelji na ideologiji, već želi rješavati praktične i životne probleme hrvatskih građana i hrvatskoga društva.

Želimo preuzeti odgovornost za stabiliziranje stanja u Hrvatskoj i daljnji razvoj zemlje, poručio je Jurčić dodavši kako se koalicija zauzima za besplatno školstvo i zdravstvo te stabilne i rastuće mirovine.

Jurčić smatra kako se to može ostvariti promjenom postojećeg ekonomskog modela, koji potiče potrošnju, uvoz i zaduživanje, i to stvaranjem nove industrijske, regionalne te monetarne politike, koje će definirati što, kako i gdje proizvoditi te kako to financirati.

Ocijenio da će, u slučaju zadržavanja postojećeg ekonomskog modela, biti potrebni rezovi u javnom sektoru, a ako se prihvati program gospodarskog oporavka, kojeg nudi ova koalicija, a koji potiče proizvodnju, zapošljavanje i ulaganja, rezovi neće biti potrebni.

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika smatra kako Međunarodni monetarni fond (MMFC) prizivaju samo nesposobne vlade, koje ne znaju same riješiti probleme, a ova koalicija smatra da MMF Hrvatskoj nije potreban, jer ima dovoljno sposobnih ljudi, koji mogu riješiti postojeće probleme.

Prvi na listi za 4. izbornu jedinicu Ivan Jakobljević kazao je kako je prioritet djelovanja poboljšanje položaja umirovljenika te zauzimanje za ravnomjerni regionalni razvoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 27.11.11. 12:40

Bla bla bla,bla,bla bla bla,.....koji skorojevići ovi političari


registracija
11/1/10

fluid, 27.11.11. 13:05

Vrlo je indikativno kako je Milanović odbacio Ljubu Jurčića a prigrlioČačića .Ljubin program je definitivno dobar,barem ono kako ga prezentira.Ljubo ima karizmu znalca u svojoj branši i nema osporavanja u mjerodavnim krugovima.Nema ni repova oko mita i korupcije.Ima imidž osobe koja rješava probleme na zadovoljavajući način kada mu se da da nešto ispravi.Djeluje kao osoba sa kojom je vrlo lako surađivati.Nije agresivan u nastupima,djeluje smireno itd.Jedina poveznica između njega i Čačića je da su obojica tehnokrate.E da li je Čačić ili Jurčić socijalno osjetljiviji prema "malima",to ostaje da se vidi u bliskoj budućnosti.Jurčić djeluje nekako osjetljiviji,barem po izrazu lica i načinu objašnjenja svojih stavova,no koji od njih dvojice bi bio pravi za Hrvatsku u ovom trenutku,može se samo nagađati.Kako bilo da bilo,koji god da bude izabran da "sredi"hrvatsko gospodarstvo,imati će težak zadatak. Ne obavi li ga na opće zadovoljstvo naroda,biti će nemilosrdno i trajno uništen na političkoj sceni.Hrvatska nema alternativu osim povrata prava na rad i radna mjesta,odbacivanje nepotizma i privilegija,politiku čistih i transparentnih investicija i troškova i tome slično.Strah me da bismo mogli ponovo zažaliti kao u slučaju Gotovac-Tuđman.Mislili smo da nam je potrebniji vojnik-političar(jer je slijedio rat)a Gotovca smo zanemarili.Kasnije nas je dotukla upravo moralna razdjelnica koja kvalificira te dvije potpuno oprečne osobe.Hrvatska je posljedica hrvatskih zabluda i prevara narodnih očekivanja.Da li smo pametniji išta 20 godina poslije i da li je narod išta naučio,saznati ćemo vrlo brzo.Ujedno će se vrlo brzo pokazati i to,da li Hrvatska uopće ima moralne osobe koje su spremne državne interese podrediti osobnim nemoralnim očekivanjima.Vjerujem da Hrvatska ima moralne potencijale u moralnim osobama ali ostaje otvoreno pitanje jesu li to ove eksponirane ličnosti.? Ili na sceni imamo samo političke i tehnokratske hijene i ostale predatore.


registracija
9/3/10

nostradurus, 27.11.11. 17:42

Ljubin program ima samo jednu manu: neizvediv je. Samo je pola stvari istina. Trebamo pšroizodnju, ali i novu monetarnu politiku na drugačiji način - ne na bazi kreditne ekspanzije. Ljubo ispada neozbiljan i politički terorista sa ciljem unosa smutnje u biračko tijelo. Kao da ga je HDZ platio da to radi.
sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika