27.11.2011. / 12:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Zid plača nije izgradio Herod?

Arheolozi su rekli da su ispod temelja zida pronašli novčiće iskovane 20 godina nakon smrti kralja Heroda u 4. stoljeću prije Krista, što pokazuje da su zid izgradili njegovi nasljednici

IlustracijaIlustracijaIzraelski arheolozi ovoga su tjedna izjavili da su pronašli drevne novčiće koji su promijenili uvriježeno mišljenje o tome kada je izgrađen Zapadni zid ili Zid plača, u Jeruzalemu, jednom od najsvetijih mjesta židovstva.

Mnogi su stoljećima vjerovali da je zid izgradio omraženi kralj Herod, koji je, prema kršćanskoj tradiciji, odlučio pogubiti svu djecu u Betlehemu i okolici od dvije godine na niže kada je čuo da se rodio novi židovski kralj jer se bojao da mu Isus ne ugrozi prijestolje, stoga su Josip, Djevica Marija i Isus morali pobjeći u Egipat.

Međutim, arheolozi su rekli da su ispod temelja zida pronašli novčiće iskovane 20 godina nakon smrti kralja Heroda u 4. stoljeću prije Krista, što pokazuje da su zid izgradili njegovi nasljednici.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika