27.11.2011. / 17:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Milanović na Rivi

Nakon izbora zajedno s protivnicima

Nositelj liste Kukuriku koalicije u X. izbornoj jedinici Arsen Bauk je za HDZ rekao da su s Rive puno puta lagali, a da će oni govoriti istinu

Ivo Čagalj/PIXSELLIvo Čagalj/PIXSELLNa današnjem središnjem predizbodnom skupu Kukuriku koalicije za X. izbornu jednici na splitskoj rivi predsjednik SDP-a Zoran Milanović je izjavio da će ta koalicija nakon izbora morati raditi "zajedno sa svojim političkim konkurentima, danas protivnicima na izborima“, te da će se oko zajedničkih ciljeva morati okupiti narod i građani Hrvatske.

Milanović je pozvao glasače da daju povjerenje Kukuriku koaliciji za donošenje teških odluka. „Tražimo vaše povjerenje za donošenje teških, možda i nejasnih odluka koje nećemo prepustit nikome izvan Hrvatske, probat ćemo sami. Na tom putu imamo pravo i na greške, ali nemamo pravo na skrivanje iza drugih, na kalkuliranje kakvo gledamo zadnjih nekoliko godina“, izjavio je Milanović. Kako je rekao, nakon izbora "morat ćemo raditi zajedno sa svojim političkim konkurentima, danas protivnicima na izborima“.

S tim u vezi je istaknuo da će se nakon izbora morati okupiti narod i građani Hrvatske oko zajedničkih ciljeva. Zauvijek treba završiti s ratnim temama koje su previše traumatizirale Hrvatsku, rekao je dodajući da je Hrvatska u povijesti imala i težih putova od sadašnjeg; "u II. svjetskom ratu je to bio put sukoba i podjela, a put nakon osamostaljenja bio je teži od većine europskih država“. Također je rekao kako je Hrvatska „prepuna različitosti u kvaliteti života“ što treba promijeniti i decentralizirati zemlju, "ali ne i fragmentirati, nego Hrvatska treba ostati jedinstvena i na okupu kao snažna država". Pozvao je da se nakon izbora izađe na referendum i glasa za ulazak Hrvatske u EU.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, osvrćući se na HDZ-ove poruke na predizbornim plakatima, kazao je kako na njima piše: „uspješni smo u borbi protiv korupcije“, ali, po Čačiću, trebalo bi pisati „još smo uspješniji u korupciji“. Čačić je rekao kako se izbori u Hrvatskoj često dobivaju na poruci "ne". "Nažalost veliki dio glasova koji će dobiti Kukuriku koalicija, ponovno će biti poruka ne – ne želimo ovo što je bilo“. Ocjenjujući da je jedina stvarna alternativa sadašnjoj vlasti Kukuriku koalicija, rekao je da ono što se okolo javlja na rubnim prostorima – desno ili lijevo su "šumovi u kanalu" .

"A to je nešto što možda objektivno može ugroziti snažnu i neupitnu poruku – želimo Vladu koja ima odgovornost i sposobnost i koja će sutra položiti račune, rekao Čačić. S tim u vezi rekao je da "ako hoćemo malo Lesara, malo Ljubu (Jurčića), malo nekog trećeg, "ako to želimo onda nemojmo birati vladu sa snagom- onda birajmo, kako je ocijenio, "petljance koji neće biti u stanju odlučivati."

Dodao je kako će se Kukuriku koalicija zauzimati za opstanak splitskog brodogradilišta. Po njemu Kukuriku će morati čistiti ruševine“, jer je sada situacija gora nego 2000. „Neće biti na desetke ili stotine tisuća ljudi na ulicama, ali plaće neće rasti nego će rasti gospodarstvo i konkurentnost. Neće biti privilegiranih mirovina, posebice za vladine dužnosnike", kazao je.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je ocijenio da je HDZ upropastio državu te kako je on u tom razdoblju bio optuživan da je državni neprijatelj no da je njemu bilo stalo do Hrvatske, "a njima do šoldi“, ustvrdio je.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je rekao kako je jedino ta stranka zastupnik interesa umirovljenika.

Nositelj liste Kukuriku koalicije u X. izbornoj jedinici Arsen Bauk je za HDZ rekao da su s Rive puno puta lagali, a da će oni govoriti istinu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 27.11.11. 18:34

O čemu vi to govorite ????

Što zajedno s Kra-De-Zeom???

Kra-De-Zeom se nakon izbora imaju baviti isključivo represivno-istražne institucije DORH, MUP i sudstvo kojima vi morate osigurati preduvjete da budu učinkoviti i samostalni.

Ako ih pobijedite na izborima šta imate njih pitati? Provodite politiku koju su vam dali građani i ne ponavljajte opet Račanovu grešku!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 27.11.11. 18:43

Mora se suradjivati to je ispravna odluka,ali u ovom slucaju ce lopovi morati slusati,ali nadam se bez sjedokose tuke.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 27.11.11. 19:37

Milanoviceva izjava sigurno izgleda cudno za nase okolnosti! Tako nastupaju u politici pobijednici prema bivsim protivnicima za dobrobit svih gradjana u zemljama sa tradicijom parlamentarne demokracije! Kod nas na balkanskim prostorima i istim mentalitetom ce se vidjeti kakao ce to ispasti kad se vec sada vidi kako tece ta niska - kampanja! U svakom slucaju ovom izjavom kukuriku ne podpisuje bianco cekove HDZu! A za REMETINEC je zaduzeno pravosudje koje bi trebalo dijelovatoi nezavisno od politicke vlasti kako to obitava u zemljama EU to sto nasi neupuceni u politiku gradjani jednostavno - ne razumiju!


registracija
9/8/09

vinko12, 27.11.11. 20:09

Tako su i nasi stari boljsevici govorili, a danasnji ponavljaju. Valjda se jwe narod konacno opametio i nevjeruje vise glupavim crvenim kmerima


registracija
11/1/10

fluid, 27.11.11. 21:05

Ima li SDP u svojem planu ispuniti očekivanja građana u smislu protresanja HDZ-ovske kriminalne pretvorbe od 90.-ih do danas kao i ispunjenje što većeg broja očekivanja općenito a ne samo provedbu Plana 21 ??? Imaju li u planu ići đonom prema svima koji odgovornost shvaćaju kao nešto imaginarno,pa makar dolazilo i iz vlastitih redova?Da se ne ponovi nijedan,ali zaista nijedan slučaj tipa Habuš !Ne samo pijanstva nego i opijenošću vlasti u kojoj bilo tko postane nedodirljiv! Dakle,pokazati da se nešto naučilo iz propuštenih i krivo odrađenih stvari nakon dobivenog povjerenja.A upravo to povjerenje nije opravdano.SDP,za početak dobiva izbore na nevjerovatnim pogreškama i potpuno krivoj politici HDZ-a a ne na prikazanom programu Plan 21.Planovi svih su kako-tako prihvatljivi(osim nekih zaista nakaradnih) no zadovoljenje očekivanja svih u Hrvatskoj,je nešto sasvim sasvim drugo.Provedba obećanja uz prethodne promjene svih nepoštenih zakona koji su dali legitimitet nevjerovatnoj pljački.Đonom na sve ,bez obzira na ime i funkciju,a koji su doprinijeli ovakvom urušavanju svih moralnih kriterija zbog kojih je Hrvatska na koljenima.To se očekuje od buduće vlasti,gospodo koji budete izabrani da vodite lijepu našu.Ali ne svoju lijepu,nego NAŠU !!!!


registracija
15/5/09

Fidelito, 27.11.11. 21:30

Kukurikavci se nemaju vremena baviti HDZ-om, uostalom to nije njihov posao. To je posao za 'nadležne institucije sistema' u državi, vlast se jedino mora potruditi da se zakonitost provodi automatizmom, bez pitanja i uplitanja sa strane. Također i svi oni koji opstruiraju provođenje zakona - moraju isto za to odgovarati. Nažalost ima toliko materijala da vjerovatno 3 (tri) sadašnja DORH-a to nebi stigla pravovremeno odraditi. Previše se toga nakupilo u državi i sada ne treba očekivati da će DORH odjednom riješiti svu tu prljavštinu koja je godinama gurana 'pod tepih'.


registracija
7/7/11

gadovi, 28.11.11. 07:52

Kada je američki sjever pobijedio američki jug, nakon rata južnjaci nisu smatrani gubitnicima nego ravnopravnim građanima SAD-a.
Ljudska gesta, zalog budućnosti. Na HDZ-u je da to prihvati ili proćerda. Od toga mu ovisi "biti ili ne biti" U slučaju da odbije suradnju i nastavi sa svojim lažima , spletkama, podmetanjima i zlouporabama svake vrste , to bi mu mogao biti konačni kraj.


registracija
7/7/11

gadovi, 28.11.11. 07:53

Naravno, prethodno je nužna katarza, smjena generacija u HDZ-u i transformacija HDZ-a


registracija
25/10/10

cuma, 28.11.11. 09:10

Upravo nam tzv petljanci trebaju, kako se ne bi zaboravili, kako ne bi bili isti,,svakako ćemo glasati za Lesara, upravo da spriječimo totalitarizam, već viđen od strane HDZ-a.Čačić kao političar i poduzetnik, ne vjeruje hrvatskom radniku, traži veću produktivnost tamo gdje je više ne može naći, hrvatski radnici su se dokazali u Europi i ne trebaju im lekcije od domaćih tehnokrata,,,,racionalizacije i rezove usmjerite prema sebi, prekupi ste,,,Što više glasova za Lesara, više kontrole za neoliberalizam kukuriku koaliccije!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika