28.11.2011. / 09:02

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ na turneji

Puna usta rata

"HDZ je povijesna stranka, najjača stranka koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman i ponovno pobjednička stranka 4. prosinca. I to nikako ne mogu razumjeti naši politički protivnici. Snaga HDZ-a je u članstvu, ali i hrvatskome narodu koji podupire ovu stranku", poručila je predsjednica Kosor

Photo: Duško Jaramaz/PIXSELLPhoto: Duško Jaramaz/PIXSELLPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor večeras je na predizbornom skupu u Zadru istaknula kako je nakon poruke predsjednika SDP-a da zauvijek treba završiti s ratnim temama sada jasno zašto su najavili da će povući tužbu protiv Srbije.

"Zoran Milanović kaže da ne umaramo Hrvatsku o ratnim temama, ma o čemu on govori, mi moramo govoriti o ratnim temama, mi moramo govoriti o stradanjima Vukovara i Škabrnje. Moramo govoriti o stradanjima i patnjama, i svemu što se dogodilo u Hrvatskoj u Domovinskome ratu. Hrvatska je bila izložena krvavoj agresiji, ovdje nije bilo građanskoga rata", poručila je Kosor. Istaknula je kako je upravo to "dobar primjer", jer "oni smatraju da kad govorimo o povijesnim temama, da traumatiziramo hrvatsku javnost i sada je jasno zašto su najavili da će povući tužbu protiv Srbije". "Mi to nećemo dopustiti", poručila je Kosor.

Dodala je kako je "lako govoriti Vesni Pusić da će povući tužbu protiv Srbije". "Neka dođe u Škabrnju i pita udovice i roditelje poginulih branitelja je li treba povući tužbu. Mi tražimo još 999 nestalih branitelja i civila. Ključ je u Srbiji, a dok je HDZ-a nema povlačenja tužbe" , istaknula je Kosor.

Na predizbornom skupu na zadarskom Forumu predsjednica HDZ-a je rekla da će 4. prosinca HDZ ponovno biti pobjednička stranka.

"HDZ je povijesna stranka, najjača stranka koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman i ponovno pobjednička stranka 4. prosinca. I to nikako ne mogu razumjeti naši politički protivnici. Snaga HDZ-a je u članstvu, ali i hrvatskome narodu koji podupire ovu stranku", poručila je predsjednica Kosor, dodavši da HDZ-ovi protivnici ne žele samo poraziti HDZ na izborima, već potpuno uništiti stranku.

Kosor je ustvrdila da je HDZ jedina stranka u Hrvatskoj koja se odlučno bori protiv kriminala i korupcije.

"Mi smo jedini bili u stanju otvoriti svoja vrata i napraviti reda. Oni se toga boje i zato žele da izgubimo izbore, kako ta borba ne bi išla prema njima", ocijenila je Kosor, te poručila da to HDZ neće dopustiti, jer borba protiv korupcije ne smije stati pred vratima SDP-a i HNS-a te da će na tome inzistirati.

"Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske, o tome se ponovno radi kao i u doba kada je ovu stranku osnovao Franjo Tuđman", poručila je okupljenim Zadranima na Forumu predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Nazočnima se obratio i predsjednik zadarske Županijske organizacije Božidar Kalmeta, prvi na listi pozvavši da ne daju svoj glas "onima koji su Hrvatskoj okrenuli leđa u svim presudnim trenutcima i kada se glasovalo o neovisnosti Hrvatske i sada za ulazak u EU. "Nemojmo im dati priliku da nas odvedu u "region" i "jugosveru", poručio je Kalmeta sa zadarskoga Foruma.

Uz nositeljicu svih lista HDZ-a Jadranku Kosor, skupu je nazočilo i svih 14 kandidata s koalicijske liste HDZ-a i Kerumova HGS-a u 9. izbornoj jedinici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/11/11

weraw, 28.11.11. 10:41

Pa vi ste odgovorni za žrtve, slušamo dijalog svaku večer. Sram vas bilo-gadovi. Trebali ste u Zadru na čelu sa onim gadom Šeksom predati odličje za Gotovinu. SVE STE POHARALI U HRVATSKOJ u koju se toliko kunete.


registracija
21/6/11

rosa, 28.11.11. 11:49

Jedan od razloga zašto krim stranci treba još jedan mandat je maskiranje obujma kriminalnih aktivnosti HDZ-ea jer ako se sa strane vide tolike njihove nepodopštine, koliko će to tek jasnije i vidljivije biti kada ove kriminalce zamijeni netko tko nije njihov igrač.


registracija
9/8/09

vinko12, 28.11.11. 13:59

ajd navali spd poste-stoko, sikraj mrznju i glupost to su vam odlicje po crveno -cetnickoj paroli "SVI SMO MI SAVA STRBAC"
Naprijed crvena bagro.
Premijeko samo deri, deeeeeeeeeeri tu crvenu boljsevicku gamad, sada najvise a onda cemo slaviti.
Dolazim osobno na tvoju pobjednicku binu s flasom hrvatskog sampanjca.


registracija
24/5/11

hary40, 28.11.11. 14:26

Izgleda da ti je flaša uvijek u ruci .Ne trebaš se ni penjati na binu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika