28.11.2011. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Građani za režije dužni tri milijarde

HEP-u gospodarstvo duguje 1.43 milijarde kuna, kućanstva 288 milijuna kuna, sveukupno 1.71 milijardi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSamo u gradovima Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku za vodu, plin i odvoz otpada građani duguju najmanje milijardu kuna, izvještava Novi list.

Iz HEP-u kažu kako potrošači u cijeloj Hrvatskoj za električnu energiju duguju 1.71 milijardu. Tisućama građana zbog toga su poslani nalozi za provedbu ovrhe. Iz komunalnih poduzeća kao što je osječki Unikom, splitski Vodovod i riječki Energo izostao je odgovor o iznosu njihovih potraživanja pa se postavlja pitanje koliko su građani ustvari dužni.

HEP-u gospodarstvo duguje 1.43 milijarde kuna, kućanstva 288 milijuna kuna, sveukupno 1.71 milijardi. U odnosu na isto razdoblje lani, dug se do kraja ovoga rujna povećao za 122 milijuna kuna. Ponajviše zbog gospodarstva koje je svoj dug povećalo za 157 milijuna kuna, dok kućanstva duguju 35.8 milijuna kuna manje nego lani.

Zagrebački holding koji građanima isporučuje vodu, plin i zbrinjava otpad traži 449 milijuna kuna potraživanja, pravne osobe duguju 527 milijuna kuna.

Osječkom Vodovodu fizičke i pravne osobe zajedno duguju 9.5 milijuna kuna, dodajmo kako je samo u ovoj godini napravljen dug od 9 milijuna kuna. Iz vodovoda kažu kako su samo ove godine pokrenuli 3 135 ovrha.

U splitskoj Čistoći potvrdili su kako prema pravnim osobama utjeruju dug od 2 milijuna kuna, zbog čega su pokrenuli postupak za 1 300 ovrha.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika