28.11.2011. / 12:23

Autor: Nacional.hr

Video; Jolie:

'Snimanje filma u Bosni je pomalo lud potez'

Premijera filma najavljuje se za sredinu prosinca, film će biti prikazan na bošnjačkom jeziku s engleskim prijevodom

Angelina Jolie (lijevo)Angelina Jolie (lijevo)Američka glumačka zvijezda Angelina Jolie gostovala je u popularnoj CBS-ovoj emisiji '60 minuta' koju vodi Bob Simon.

Voditelju je pričala o svom prvom redateljskom prvijencu, filmu 'U zemlji krvi i meda' o ratu u Bosni, svojoj majci, naslijeđu i ljepoti. Premijera filma najavljuje se za sredinu prosinca, film će biti prikazan na bošnjačkom jeziku s engleskim prijevodom. Angelina je rekla kako ljudi koji je poznaju nisu bili iznenađeni što snima film s tako teškom tematikom. "I sama mislim da je to bio pomalo lud potez", rekla je redateljica filma.

Voditelj Simon je slavnu glumicu upitao o prosvjedima bosansko-hercegovačkih žena zbog filma. "Nisam znala da će sve biti tako osjetljivo. Morali smo paziti na svaki korak, svaki potez je bio osjetljiv", odgovorila je Angelina Jolie i dodala kako film nije dokumentarac.

Voditelj je glumačku zvijezdu i sad redateljicu upitao o njezinoj majci. "Moja mama je bila mama s punim radnim vremenom. Nije imala vlastitu karijeru, svoja iskustva, sve što je činila bilo je za njenu djecu. Nikad neću biti tako dobra majka kao ona. Ona je bila utjelovljena milost. Bila je najdarežljivija i najsuosjećajnija osoba na svijetu, puna ljubavi. Bila je bolja od mene", rekla je glumica. Spomenimo kako je njena majka Marcheline Bertrand umrla je 2007. godine u 56 godini života od raka jajnika.

Tridesetišestogodišnja Angelina Jolie bila je upitana i o svom izgledu. "Uvijek sam se smatrala netradicionalno lijepom. Kako starim, sve sam sličnija mami, a volim svoju mamu. Vidim svoje genetičko naslijeđe, vidim indijansko u sebi, ali i njemačko naslijeđe s očeve strane i volim tu kombinaciju. Dok god Brad misli da sam lijepa... Kad se probudim ujutro, želim biti pametna osoba. Na tom principu odgajam i svoje kćeri", kazala je na kraju.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 28.11.11. 19:15

a što bi to bilo ludo??
ali ovo na bošnjačkom jeziku hha presmiješno


registracija
30/5/10

Heli, 29.11.11. 02:18

Ako toliko volis svoju mamu zasto si soavala sa njenim ljubavnikom, zasto su konzumirala drogu itd. Po onoj naronoj "pricam ti pricu, samo nesto da isporicam".

Ne postoji bosnjacki jezik, nego samo bosanaki jezik. Za nedovoljno upucene.

"Potiskivanje bosanskog jezika u stranu jasno je vidljivo i po datumima. Od 1.1.1879. upotrebljavan je naziv bosanski jezik - kao službeni jezik u Bosni i Hercegovini. Od 23.1.1879 na sjednici Bosanske komisije bilo je zauzeto stanovište da se naziva "bosanski zemaljski jezik". Ali u provizornom poslovniku za organe vlasti u BiH od 16.2.1879. vec je upotrebljena oznaka "srpsko-hrvatski jezik".

Naredbom Zemaljske vlade od 4.10.1907. g.odredeno je da se "ima posve napustiti naziv 'bosanski jezik' i da se imade zemaljski jezik nazivati 'srpsko-hrvatski jezik'.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika