01.12.2011. / 09:45

Autor: Naciona List

Tomac na izbore izlazi kao moruzgva!

Nakon mnogih spekuacija prema kojima će svoje intelektualne usluge ponuditi Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Tomac je sve skupa odlučno odbacio, najavivši da na predstojeće parlamentarne izbore izlazi kao moruzgva

Photomotage: CheesPhotomotage: CheesNakon što je više desetljeća bio gorljivi komunist, da bi se potom ranih 90-ih pretvorio u gurua domaće desnice, Zdravko Tomac doživio je novi preobražaj; nakon mnogih spekuacija prema kojima je svoje intelektualne usluge trebao ponuditi Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Tomac je sve skupa odlučno odbacio, najavivši da će na predstojeće parlamentarne izbore izaći kao moruzgva.

Otkrio je to novinarima koji su se, željni senzacije i općenito Tomčeve fizičke pojavnosti, u velikom broju okupili u glavnoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva. "Što da vam kažem. Glavni razlog zbog kojeg sam odlučio postati moruzgva jest činjenica da svaki čovjek ima pravo reći: oprostite, pogriješio sam, skrušeno se kajem, i od danas više neću biti komun..., ovaj, domoljub i Hrvat. Ne vidim razlog zašto se sad stvaraju fame oko toga! Posebice mi nije jasno otkud pravo pojedinim kolumnistima da me prozivaju zato jer sam u nekoliko navrata radikalno promijenio svoje svjetonadzore. To je isto kao kad bi netko vrijeđao Sanadera jer je do prije dvije godine bio demokršćanin a danas je lopov", ljutito je govorio Tomac, a onda ukratko predstavio svoju političku platformu moruzgve, s kojom će izaći na skore parlamentarne izbore.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

"Moruzgve, ponekad kod nas i morske anemone (lat. Actinaria) su često sesilni, solitarni žarnjaci iz razreda koralja koji imaju oblik polipa šestozračne simetrije (lat. Hexacorallia), cilindrično tijelo i 6 odnosno umnožak broja 6 (crvena moruzgva ima 196) vrlo pokretljivih lovki oko usnog otvora", rekao je najnoviji propagator neomoruzgaštva, najavivši pritom kako će također jedna od okosnica njegovog programa biti gorljivo promicanje ljudskog individualiteta.

To je njegov radikalni odmak od desne ideologije, budući da je, kao što je poznato, jezgra svakog desnog pokreta promicanje ideje krda iliti rulje. Štoviše, propagiranje pojedinca u postmodernom društvu bio je jedan od glavnih razloga zašto je odlučio postati moruzgva, otkrio je Tomac. "Moruzgve naime žive uglavnom pojedinačno, pričvršćene pedalnim diskom i sekretom koji je ljepljiv za podlogu, ili lebde slobodno u moru. Ni vrste koje žive pričvršćene uz podlogu nisu potpuno sesilne i mogu se malo kretati praveći kružne pokrete ili čak plivati pomoću tentakula i valovitim pokretima diska", kazao je nekadašnji korifej krajnje ljevice, potom plemenski bard uberhrvatstva a sada moruzgva.

Upitan nije li malo pretenciozno najavljivati tri do četiri mjesta u slijedećem sazivu hrvatskog parlamenta, s obzirom na omanju biračku platformu poklonika moruzgvi u Hrvatskoj, Tomac je odgovorio kako je do te računice došao jer smatra da će dobiti veliki broj glasova naših emigranata, koji su raštrkani po cijelom svijetu.

"Nastanjuju sva mora, a žive od plićaka pa do dubine od 10.000 metara. Poznato je više od 1.000 vrsta", kazao je.

Premda je istaknuo kako će najvjerojatnije sam izaći na izbore, Tomac nije u potpunosti otklonio mogućnost koaliranja s drugim partijama.

"Kao što je poznato, neke vrste moruzgvi žive u simbiozi s drugim životinjama", polumisteriozan je bio Tomac.

Na kraju tiskovne konferencije novinar patriotskog Večerneg lista i dojučerašnji Tomčev simpatizer ga je malčice zlonamjerno priupitao 'nisu li citati o moruzgvama koje je izrekao u ovom tekstu doslovno prepisani iz Wikipedije?', što je izazvalo jednako podlu Tomčevu reakciju.

"Gospodine Ivkošiću, vi ste jedan obični uhati klobučak, što znači da mrzite sve što je moruzgvasto"!

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.