28.11.2011. / 14:17

Autor: Hina

EU pozdravila arapske sankcije protiv Sirije

Europska unija u ponedjeljak je pozdravila odluku Arapske lige da uvede sankcije protiv Sirije kao odgovor na brutalnost režima u Damasku i njegovo odbijanje da pristane na promjene koje već osam mjeseci traže prosvjednici u toj zemlji.

Catherine AshtonCatherine AshtonEuropska unija u ponedjeljak je pozdravila odluku Arapske lige da uvede sankcije protiv Sirije kao odgovor na brutalnost režima u Damasku i njegovo odbijanje da pristane na promjene koje već osam mjeseci traže prosvjednici u toj zemlji.

"Pozdravljamo i podupiremo odluku koju je donijela Arapska liga", kazala je Maja Kocijančič, glasnogovornica povjerenice EU za vanjsku politiku Catherine Ashton.

"Sankcije Arapske lige kao i restriktivne mjere EU reakcija su na brutalnost režima kao i nespremnost da promijene smjer", kazala je.

Arapske zemlje u nedjelju su se suglasile uvesti ekonomske mjere, najsnažnije protiv neke zemlje članice, koje uključuju zabranu putovanja za najviše sirijske dužnosnike i zaleđivanje imovine vlade predsjednika Bašara al-Asada.

Vlade članica EU trebale bi u četvrtak odobriti novi paket sankcija čiji je cilj povećati pritisak na Asada zbog obračuna njegovih snaga sigurnosti s prosvjedima koji traju već osam mjeseci.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika