28.11.2011. / 14:51

Autor: Hina

Novinar prijeti objavom videa Sofitel

Američki novinar koji je pokrenuo polemiku o aferi Dominique Strauss-Kahna u New Yorku, predložio je da sam objavi video zapis koji potkrepljuje hipotezu urote protiv Dominique Strauss-Kahna, piše na internetskoj stranici francuskog tjednika Paris Match.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnAmerički novinar koji je pokrenuo polemiku o aferi Dominique Strauss-Kahna u New Yorku, predložio je da sam objavi video zapis koji potkrepljuje hipotezu urote protiv Dominique Strauss-Kahna, piše na internetskoj stranici francuskog tjednika Paris Match.

U nedjelju je Epstein zahtijevao od francuskog lanca Accor, vlasnika hotela Sofitel da objavi snimke na kojima si dvoje zaposlenika hotela na Manhattanu 14. svibnja čestita nakon iskaza Nafissatou Diallo, sobarice koja je optužila Strauss-Kahna za silovanje.

"Ako Accor odbije potpuno objavljivanje snimke, sam ću to učiniti", navodi Edward Epstein na internet stranici istog tjednika.

Očekujem zeleno svjetlo mojih izvora i nadam mu se u utorak 29. studenoga. Tada ću predložiti objavu videa u američkim emisijama poput Charlie Rose show, na državnoj televiziji PBS.

Američki novinar je rekao u istrazi časopisa New York Review of Books da tužitelj New Yorka posjeduje snimke video nadzora Sofitela u kojima se vidi dvoje djelatnika kako slavodobitno plešu.

Sofitel je u nedjelju naveo da je taj ples trajao osam sekundi te da nema ničeg značajnog u slavljenju plesom kao i da je dvoje djelatnika kategorički demantiralo povezanost plesa sa Strauss-Kahnom.

"Accor je promijenio svoju verziju. Neka objave cijelu video snimku i vidjet ćemo je li taj veseli ples običan ili izvanredan", rekao je Epstein u nedjelju, prenosi AFP.

Francuska vlada i hoteli Sofiel su u nedjelju negirali bilo kakvu urotu protiv Dominique Strauss-Kahna.

U kolovozu je prekinut kazneni progon zbog seksualnog napostovanja protiv bivšeg glavnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali ta je afera uništila sve političke ambicije bivšeg socijalističkog ministra.

Dominique Strauss-Kahn je rekao u nedjelju da nema komentara na Epsteinove članke.

Vezane vijesti

Strauss-Kahn tuži Diallo i traži milijun dolara

Strauss-Kahn tuži Diallo i traži milijun dolara

Dominique Strauss-Kahn podnio je tužbu zbog lažnih izjava, klevete i zlouporabe pravosuđa protiv gvinejske sobarice Nafissatou Diallo koja ga je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika