28.11.2011. / 14:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Protiv podjele eurozone

Njemačko ministarstvo financija u ponedjeljak je demantiralo napise koje je objavio list Die Welt, ističući da rješenje za dužničku krizu treba tražiti preko promjene europskih ugovora, kako bi se uvela stroga pravila o proračunskoj disciplini

IlustracijaIlustracijaEuropska komisija protivi se idejama za rješavanje krize koje bi mogle voditi podjeli eurozone, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Amedeu Altafaj Tardio.

"Cilj je sačuvati jedinstvo eurozone, podrazumijeva se da to isključuje podjelu i stoga se svaki prijedlog treba temeljiti na jedinstvu eurozone", rekao je Altafaj Tardio.

Time je odgovorio na novinarsko pitanje da komentira napise u njemačkom tisku da Francuska i Njemačka pripremaju prijedlog po kojem bi zemlje eurozone s najvišim kreditnim rejtingom izdale zajedničke euroobveznice pomoću kojih bi se pomoglo onim zemljama koje su najviše pogođene dužničkom krizom.

Njemačko ministarstvo financija u ponedjeljak je demantiralo napise koje je objavio list Die Welt, ističući da rješenje za dužničku krizu treba tražiti preko promjene europskih ugovora, kako bi se uvela stroga pravila o proračunskoj disciplini.

Altafaj Tardio nije htio komentirati ni informacije po kojima bi zajedničke euroobveznice koštale Njemačku 80 milijardi eura.

On je također opovrgnuo da se vode pregovori između Međunarodnog monetarnog fonda i Italije.

"Povjerenik (za gospodarske i monetarne poslove) Olli Rehn nije nikada o tome razgovarao s talijanskim premijerom Mariom Montijem. Nema takvih razgovora na europskoj razini", rekao je Alftafaj Tardio.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika