28.11.2011. / 15:18

Autor: Nacional.hr

INCJ, Hitachi, Sony i Toshiba udružili se u Japan Display

Veliki japanski proizvođači mali i srednjih zaslona ujedinili su se u Japan Display

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaInnovation Network Corporation of Japan ("INCJ"), Hitachi, Ltd. ("Hitachi"), Sony Corporation ("Sony") i Toshiba Corporation ("Toshiba") potpisali su konačan sporazum o integraciji poslovanja na području malih i srednje velikih zaslona u novo osnovanoj kompaniji koja će poslovati pod imenom INCJ, te će se zvati Japan Display Inc. ("Japan Display").

Na temelju konačnog sporazuma, sve izdane dionice pojedinih podružnica Hitachi, Sony i Toshiba koji se bave poslovanjem na području malih i srednje velikih zaslona i drugu imovinu planira se prenijeti u Japan Display, a u koju će ulagati svaka od ove četiri kompanije INCJ, Sony, Toshiba i Hitachi. INCJ, kao javno-privatno partnerstvo koji pruža financijsku, tehnološku i podršku za upravljanje za poslovanje sljedeće-generacije te će uložiti ukupno 200 milijardi jena u Japan Display u zamjenu za dionice.

Japan Display očekuje korištenje najbolje svjetske tehnologije sa dodanom vrijednošću od strane navedenih podružnica i uspostavljanje nove proizvodne linije pomoću sredstava od strane INCJ, kako bi zadovoljile tržišnu potražnju za proizvodima sa dodanom vrijednošću. Osim toga, kroz učinkovito korištenje postojećih proizvodnih mogućnosti navedenih podružnica, Japan Display želi poboljšati troškovnu konkurentnost kako bi učvrstio svoju poziciju na tržištu kao globalni lider za područje malih i srednje velikih zaslona. Početak poslovanja je predviđen za proljeće 2012. god, uz uvjet dobivanja svih potrebnih vladinih odobrenja.

Vezane vijesti

Festival ekrana u hotelu Panorama – DiSiCon 2012

Festival ekrana u hotelu Panorama – DiSiCon 2012

Veliki izložbeni prostor koji je otvoren za javnost bit će ispunjen mnogobrojnim ekranima i sustavima za digitalno označavanje vodećih kompanija među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika