28.11.2011. / 17:06

Autor: Nacional.hr

Daimler ukida Maybach i 'gura' novi Mercedes S-klase

"Ne bi imalo smisla razvijati nasljednika. Nova S-klasa je superiorna na takav način da u svakom pogledu može zamijeniti Maybach", rekao je izvršni direktor Dieter Zetsche

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaGodina 2013. biti će prekretnica za njemačkog proizvođača automobila Daimler. S jedne strane, ukida se njegova luksuzna marka Maybach, a s druge, na tržištu bi se trebala pojaviti nova Mercedes S-klasa.

"Ne bi imalo smisla razvijati nasljednika. Nova S-klasa je superiorna na takav način da u svakom pogledu može zamijeniti Maybach", rekao je dnevnom listu Frankfurter Allgemeine Zeitung Daimlerov izvršni direktor Dieter Zetsche.

Projekt Maybach je u konceptnoj izvedbi prvi put predstavljen 1997. godine, pet godina kasnije Nijemci su pokazali dvije serijske izvedbe 57 i 62. U Maybachu su pretpostavljali kako će godišnje prodavati 2 000 modela ultraluksuznih limuzina, a upravo su toliko automobila i prodali prošlih devet godina. Iz petnih žila u Daimleru su se trudili dostići BMW-ov, Rolls Royceov i Volkswagenov Bentley vlastitim luksuznim proizvodom, ali im nije uspijelo.

"Mi smo oduvijek bili vodeći u segmentu premium. Tako bi trebalo i ostati. Ne želimo čekati da nam drugi oduzmu dio tržišta", jasan je bio o toj temi Zetsche.

Vezane vijesti

Pet Daimlerovih afera

Pet Daimlerovih afera

Nacional u svom novom broju donosi priču o pet afera koje se u Hrvatskoj vežu uz njemačku tvrtku Daimler, a koje su samo vrh ledenog brijega s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika