28.11.2011. / 19:07

Autor: Hina

Izborna šutnja i na društvenim mrežama

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, flickera, vimea, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama.

Izborna šutnja morati će se poštivati i na društvenim mrežamaIzborna šutnja morati će se poštivati i na društvenim mrežamaDržavno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, flickera, vimea, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama.

"Tijekom trajanja izborne šutnje nije dopušteno postavljati nove promidžbene sadržaje poput statusa, video clipova, slika ili komentara, a koji se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti, na privatnim stranicama povezanih privatnih korisnika ili o tome dostavljaju obavijesti na njihove privatne e-mail adrese", stoji u priopćenju DIP-a.

DIP podsjeća da se Zakonom o izboru zastupnika u Hrvatski sabor propisuje da se „na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje […] svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.“ (izborna šutnja).

DIP slijedom te odredbe ističe da je 24 sata prije dana održavanja izbora, kao i na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta, svaka izborna promidžba zabranjena, što se odnosi i na društvene mreže.

Vezane vijesti

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je danas u podne da je do 11 sati na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika