29.11.2011. / 09:04

Autor: Erol Avdović

Američki kongresnik:

NATO mora odgovarati za pokolj

Ovaj kongresnik hrvatskog podrijetla, bivši predsjednički kandidat, te konzistentni kritičar američkih ratova u Afganistanu i Iraku, traži od Obamine administracije "punu, nepristranu, transparentnu istragu" oko incidenta u Pakistanu u kojem su poginula 24 pakistanska vojnika

Dennis KucinichDennis Kucinich(New York) - Poznti libertanijanac iz redova Demokratske partije, kongresnik Dennis Kucinich zatražio je adekvatnu isplatu štete poginulim i ranjenim pakistanskim vojnicima, nakon incidenta u kojem je NATO u oblasti Mohmand ubio 24 pakistanska vojnika, a više njih ranio. Iz Kucinichevog kabineta pod Capitol Hillom odaslano je upozorenje, kako je sve to dodatno zaoštrilo narušene američko-pakistanske odnose, te uvećalo antiamerički sentiment ne samo u Pakistanu i Afganistana već i drugdje.

NATO na meti osvetnika

"Izvješća upućuju da NATO treba biti spreman za osvetničke napade na koalicione u Avganistanu. To znači da će američke trupe biti pod povećanim rizikom. SAD ne mogu očekivati da postignu stabilnost u Afganistana i u regiji, dok NATO nekažnjeno sprovodi nemarne akcije koje izravno potkopavaju sigurnost pakistanskih ljudi i ugrožavaju američko-pakistanske odnose", kaže se u priopćenju koje je stiglo na Webpublicapress iz Kucinichevog ureda u Washingtonu.

Ovaj kongresnik hrvatskog podrijetla, bivši predsjednički kandidat, te konzistentni kritičar američkih ratova u Afganistanu i Iraku, traži od Obamine administracije "punu, nepristranu, transparentnu istragu" oko spomenutog incidenta u Pakistanu. Po njegovim riječima, jedino takva istraga može osigurati nastavak američko-pakistanskih odnosa u željenom smjeru.

Odgovorni moraju biti kažnjeni

Ujedno, Kucinich smatra da ta istraga mora biti sprovedena tako da "osigura odgovornost u okviru NATO zapovjedništva - za bilo kakve greške, "bilo da su namjerne ili slučajne".

"NATO duguje reparaciju obiteljima ubijenih ili ranjenih vojnika", kaže Kucinich. On je ovom prilikom pozvao Kongres da "preispita našu potporu NATO-u", uz upit: "Koliko je uopće korisna alijansa koja destabilizira prijateljske vlade, ubija nevine ljude i kreira međunarodne provokacije"?

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 29.11.11. 11:20

Ja se sramim što sam žitelj zemlje koja je članica NATO ubojica fašistoidnih, promicatelja krimo-plutokracije, koji akcijaju samo kako gazda s Wall Streeta i Citya pritisne enter. Treba doći do masovnih prosvjeda i da istupimo iz te zločinačke organizacije, uostalom narodu nije omogućen nikakav referendum da se jasno izrazi je li uopće za ulazak u to govno anglo-američko. Tom Rasmusenu neka Soroš da Nobela jednog, nikad nije kasno.


registracija
20/6/11

etna47, 29.11.11. 11:46

KAJ BI TI "ZMAJČEK" ŠTEL, AK TI NIJE DOBI TUKAJ MOŽEŠ POTRAŽITI BOLJŠE. SVET ZA TEBE I TAKVE JE SKROZ ODPRT PA POĐI POLAKO ......... TAM GDJE NEMA NATOA.


registracija
17/12/10

zmaj, 29.11.11. 12:04

Etna legendo Hrvata, sad su svi Hrvati najveći, lako je sad biti Hrvat... zato i jesmo gdje jesmo, a ti lijepo sad provjeri da nisi zaboravio osobnu, trebat će ti na prijelazu kraj Neuma! A da sam protiv kriminalaca, jesam i uvijek ću biti i da sam imao mogućnosti pošao bih se boriti za Gadafija u jeku bombardiranja Nato-ovog jer je više napravio za svoj narod u 40 i kusur godina nego iti jedan za nas od stoljeća 7.-og, a kamo li uspoređujući ga s ovom našom gubabarabom i onim mu najboljim prijateljem koji nije uspio spojit svoja sela s NAŠOM Hrvatskom pa ti i dan-danas moraš tražit osobnu kraj Neuma, ja te shvaćam, ali shvati i ti mene. PUSA VELIKA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika