29.11.2011. / 09:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Izborno trogloditstvo

HDZ širi homofobiju i promiče mržnju

"Zgazimo Kukuriku koaliciju kao što smo je zgazili dosad jer mi kao kršćanska stranka ne želimo da homoseksualci hodaju po Poljani, ne želimo legalizirati istospolne zajednice, ne želimo legalizirati drogu."

Ante Kulušić i premijerka Jadranka Kosor (Pixsell)Ante Kulušić i premijerka Jadranka Kosor (Pixsell)DIP-ovo Etičko povjerenstvo ocijenilo je danas kako je HDZ-ov kandidat Ante Kulušić svojom izjavom u Šibeniku da HDZ "ne želi da homoseksualci hodaju po Poljani" prekršio temeljne vrijednosti etičkog kodeksa koje govore da nije dopušteno pozivati na nasilje, širiti mržnju i poticati na neravnopravnost.

"Ako su točne informacije objavljene u više medija da je Ante Kulušić, kandidat na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici, na predizbornome skupu HDZ-a u Šibeniku 27. studenoga 2011. izjavio da ne žele da po Poljani šetaju homoseksualci, Etičko povjerenstvo smatra kako je takva izjava protivna glavi I., točki 2. Izbornoga etičkog kodeksa", stoji u priopćenju s večerašnje sjednice koje je Etičko povjerenstvo objavilo na svojim internetskim stranicama.

U glavi I., u kojoj su definirane temeljne vrijednosti, 2. točka glasi: "U predizbornom nadmetanju nije dopušteno pozivati na nasilje, širiti nacionalnu, vjersku ili rasnu mržnju te poticati neravnopravnost spolova."

Izjava HDZ-ova kandidata Kulušića, kako su je tonski prenijeli mediji, glasi: "Zgazimo Kukuriku koaliciju kao što smo je zgazili dosad jer mi kao kršćanska stranka ne želimo da homoseksualci hodaju po Poljani, ne želimo legalizirati istospolne zajednice, ne želimo legalizirati drogu."

Tu je izjavu danas osudio dio javnosti te udruge za prava seksualnih i rodnih manjina ocjenjujući je homofobnom i govorom mržnje.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
12/11/11

Janko1979, 29.11.11. 09:52

Nema u njima ni K od Kršćanske zajednice!


registracija
22/3/11

vferari, 29.11.11. 10:03

Ako je ovo tumačenje kršćanstva hvala ljepa odoh ja u ateiste ili agnostike.Sramora za vlast,stranku i čitav hrvatski narod,valjda je to ulaznica za eu.uniju.O ovakvim istupima u normalnim zemljama pozabavilo bi se pravosuđe ali kod nas za sada nije to za očekivat.


registracija
14/7/11

Trinity, 29.11.11. 10:06

Odvratna, gnjusna, bolesna, sramotna, kriminalna, nazadna, OPASNA stranka!!!!!!!!!!!!!!

Želim im potpuni nestanak sa političke scene, želim im nestanak i iza političke scene, želim im raspad i gašenje!!!!!!!!!!


registracija
22/6/10

Konstantinos, 29.11.11. 10:48

Trinity,
to nece biti nikako moguce, jer se radi o drzavotvornoj stranci sa "zaslugama". Ono cega se ja vise bojim je da prelijevanje krize ne "ocerupa" pijetla i rasklima kukurku na sastavne djelove sto bi nam donijelo prijevremene izbore za godinu, dvije i ponovni povratak desnog centra... nesto vec videno u Ateni. Nema sumnje, zivimo u neizvjesnom vremenu kad su sve, bas sve opcije moguce. Ovo nikako nije vrijeme radikalizma koliko god to bilo frustruirajuce za sve.


registracija
14/7/11

Trinity, 29.11.11. 11:53

Konstantinos,
ma znam, znam da je tako što se tiče hdza. To je samo wishhfull thinking.
A ovo za pijetle, da, da, i ja nekako tako razmišljam. Nisu mi baš ni oni najsretniji izbor, upravo zbog tih bojazni. Pa mi dolazi, baš ovih dana, da niti ne izađem na izbore.


registracija
16/6/10

nosonja, 29.11.11. 13:06

Dat ću svoj glas SDP-u. Onaj koji ne zna dali će izaći na glasanje nema što komentirati na ovom forumu.Treba uzeti svoju sudbinu u svoje ruke. Hoće li trajati Kukurikuuuuuuu,zabole me,želim samo jednu jedinu stvar, a to je, da ADZet izgubi sa što većom razlikom i da se njih što manje sklupća u Saboru i žderu se do bola. Hoće li nam biti što bolje sa kukurikavcima,mislim da neće jer je Hrvatska bila na previše "generalki" . Otišao joj je "dihtung" na glavi,karike ,ventili,više se nema što brusiti.Ostala je samo šasija.
Za obavjesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama prije glasanja upitajte svog liječnika ili ljekarnika......samo nemojte Vinka21....ha,ha,ha


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika