30.11.2011. / 11:15

Autor: Nacional.hr

Građanska akcija:

'HDZ - nikad više'

Na društvenoj mreži Facebook aktivisti pišu kako su transparentom 'sažetom u tri jednostavne riječi' htjeli osuditi 'pljačku, društvenu devastaciju, ratno profiterstvo, homofobiju, fašizam, nacionalizam, ratne zločine'

Transparent u RijeciTransparent u RijeciAktivisti iz nevladine organizacije Građanska akcija postavili su na mostu u Rijeci transparent s natpisom 'HDZ nikad više'.

Natpis je postavljen danas ujutro s namjerom 'podsjećanja sugrađana na ono što se nikad više ne smije dogoditi'. Na društvenoj mreži Facebook aktivisti pišu kako su transparentom 'sažetom u tri jednostavne riječi' htjeli osuditi 'pljačku, društvenu devastaciju, ratno profiterstvo, homofobiju, fašizam, nacionalizam, ratne zločine'. Ativisti najavljuju obilazak do središnjice HDZ-a u deset sati pa potom izbornog štanda HDZ na Trgu bana Josipa Jelačića, a u 12.30 najavljuju posjet štandu HDZ-a na križanju Gajeve i Bogovićeve ulice. Na kraju teksta organizacija poziva na 'izlazak na izbore i borbu'.



Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 30.11.11. 11:23

Podržavam svaku takvu akciju!!!!!!!!


registracija
7/3/11

medjimurec, 30.11.11. 12:28

Taman kad sam siguran da necu dat svoj glas za Hdz procitam takovu bljuvotinu od clanka .Gradjanska akcija- mozes mislit ili kako se vec ti idioti zovu bi da odrede za kog cemo glasat ili sta?


registracija
11/1/10

fluid, 30.11.11. 13:09

medjimurec@ Najprije te pitam gdje ti je slovo Đ ?Ako ga nemaš ne pišeš od doma nego izvana.Što i nije neki grijeh a i opravdava tvoj stav oko dileme ,za koga glasovati.Ja bih ti pomogao.Ako smatraš da je HDZ dobro obavio svoj posao,nemoj se ni trenutka dvoumiti.Glasuj za HDZ.Po meni je takvo šta potpuno pogrešno,glasati za HDZ ali,demokratsko pravo svakoga pojedinca je da glasa po osobnoj savjesti.Oni drugi ,na suprotnoj strani od HDZ-a,rade potpuno isto što i HDZ.Reklamiraju i iznose svoje viđenje i stavove.Pitam te,radi li HDZ išta drugačije nego što to radi Građanska akcija,na primjer?Ne svi rade isti posao(ako se to uopće može nazvati poslom.Prije bih to nazvao cirkusom.)Na nama je da glasamo onako kako smatramo da je za nas najbolje.Ako nisi shvatio,imaš ozbiljan problem sa poimanjem demokracije.No moraš također znati da nije demokracija pobjediti na izborima uz "pomoć"mrtvih osoba,kao što to čini HDZ.To je običa prevara.Dalje nebih nabrajao jer je opće poznato.Šta je HDZ uradio sa Hrvatskom u ovih 20 godina,nije jasno samo onima koji su kratkog pamćenja.A ti se preispitaj gdje spadaš.Kao i mnogi koji olako prelaze preko svih nedjela učinjenih pod HDZ-om.Živio!


registracija
14/7/11

Trinity, 30.11.11. 13:46

Da, nismo daleko odmakli u poimanju demokracije, niti u demokratskom ponašanju, kad se aktivisti Građanske akcije (i drugih udruga koje postoje baš zato da bi promicale, razvijale, štitile i dr. demokratske vrijednosti) nazivaju idiotima.!!
Btw., aktivisti su pojasnili svrhu transparenta.
Ja ne želim da me i dalje ozakonjeno pljačkaju, osuđujem svekoliku društvenu devastaciju, osuđujem svaki zločin, pa i onaj počinjen od hrvatske ruke u obrambenom ratu, nisam homofob ni fašist!
I sigurna sam, kao i 1990. kome neću dati svoj glas!
Bez obzira na transparent.


registracija
16/2/11

pro, 30.11.11. 22:00

Poraz HDZ-a neizbježan, Kosor pometena, Karamarko sa skalpovima"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika