30.11.2011. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Do informacija iz Uprave putem daljinskog upravljača

Zahvaljujući danas pokrenutom pilot projektu informacijskog servisa uprave "Moja uprava" od danas su informacije iz svijeta uprave građanima i gospodarstvenicima dostupne putem daljinskog upravljača.

Kanal Moja uprava Kanal Moja uprava Kako bi realizirao potencijal digitalne televizije kao komunikacijskog kanala između građana, gospodarstvenika i uprave, Središnji državni ured za e-Hrvatsku danas je pokrenuo pilot projekt informacijskog servisa uprave "Moja uprava". U okviru ovog pilot projekta su već postojeće informacije sa središnjeg portala državne uprave "Moja uprava" prenijete na platformu digitalne zemaljske televizije, čime su postale dostupne u 99 posto hrvatskih kućanstava.

Riječ je o portalu koji na jednom mjestu pruža potpune, pouzdane i mjerodavne informacije iz svijeta uprave, oblikovane na temelju životnih situacija, želja i potreba korisnika te predstavljene na jasan i jednostavan način. U izgradnju i neposredni rad portala Moja uprava uključeno je preko 120 službenika iz tijela središnje uprave i brojnih organizacija u okviru svojih radnih obveza. Prenošenjem ovih informacija s internetske na platformu digitalne zemaljske televizije ova je vrijedna baza informacija o upravi učinjena dostupnom svim građanima Hrvatske.

Putem pilot projekta informacijskog servisa uprave "Moja uprava" od sada su informacije iz svijeta uprave građanima i gospodarstvenicima dostupne putem daljinskog upravljača na dva načina: u prezentacijskom obliku na televizijskom ekranu i u obliku teleteksta. Pritom će se oba načina emitiranja odvijati uz zvučnu podlogu internetskog radija domaće glazbe Hrvatskog radija.

Povodom početka pilot projekta informacijskog servisa Moja uprava, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić, izjavio je: ''Ovim projektom omogućili smo građanima i gospodarstvenicima pristup informacijama iz svijeta uprave putem daljinskog upravljača te učinili još jedan korak u modernizaciji uprave u smislu nastavka izgradnje transparentne, učinkovite i građanima lako dostupne javne uprave. Važno je reći kako informacijski servis uprave nije novi televizijski kanal, već dodatna usluga u televizijskom prostoru smještena u ostatku kapaciteta multipleksa A, omogućena uslijed prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa. Stoga vas pozivam da ponovno skenirate vaše digitalne zemaljske televizijske prijamnike, pronađete uslugu informacijskog servisa uprave i svakodnevno pratite korisne informacije iz svijeta uprave u vašem domu.''

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika