30.11.2011. / 13:06

Autor: Totalsport

Eurokup: Cedevita nakon produžetaka pala u Domu sportova

Košarkaši trenera Dražena Anzulovića odlično su otvorili utakmicu te su na kraju prve dionice imali devet koševa prednosti (trica 4/4)

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaši zagrebačke Cedevite upisali su drugi poraz u 3. kolu Eurokupa. Bolji od njih u maloj dvorani Doma sportova bili su košarkaši Benetton Basketa (87-86) i to tek nakon produžetaka.

Bila je to repriza prošlogodišnje utakmice za 3. mjesto na završnom turniru (Final Four) ovog istog natjecanja. Tada je Cedevita slavila s dva koša razlike, ali je ovog puta izgubila sa "pola" koša. Košarkaši trenera Dražena Anzulovića odlično su otvorili utakmicu te su na kraju prve dionice imali devet koševa prednosti (trica 4/4). Ista se do poluvremena istopila pa se na predah otišlo sa svega tri poena prednosti za zagrebačku momčad.

Benetton je na početku treće četvrtine, serijom 5-0, i poveo, ali je Cedevita do kraja dionice uspjela uspostaviti ravnoteži i vratiti minimalnu prednost od dva poena. Posljednja dionica protekla je u izjednačenoj igri, a Cedevita je imala veliku priliku ostvariti drugu pobjedu u Eurokupu na samom kraju utakmice. Najprije je 67 sekundi prije kraja, pri rezultatu 74-74, Marino Baždarić promašio tricu, ali je napadački skok Matjaža Smodiša ponudio novu priliku za puni napad. No, Dontaye Draper ponovio je "učinak" Baždarića od 20-ak sekundi ranije pa je talijanska momčad dobila priliku za povest u samoj završnici.

Sani Bečirović također je promašio tricu, pa je Cedevita dobila još jednu priliku, 21 sekundu prije kraja, za pobjedu. Najprije je 17 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene Chris Owens promašio polaganje, ali je uslijedio napadački skok kojim je momčad Dražena Anzulovića dobila i četvrtu priliku za pobjedu. Međutim, Marku Caru je u posljednjoj sekundi regularnog djela utakmice blokiran šut za dva poena.

U produžetku je talijanska momčad bila bolja i smirenija sve do 17 sekundi prije kraja. Tada je pri rezultatskom zaostatku od jednog koša (87-86) Ivan Opačak napravio osobnu pogrešku, te je Alessandro Gentile dobio priliku odvesti Benetton na tri koša prednosti. Međutim, Talijan promašuje oba bacanja i Cedevita dobiva 17 sekundi za posljednji napad. Hrvatski Amerikanac Draper uzima posljednji šut (za tri poena), ali promašuje i Benetton odnosi prvu pobjedu u Eurokupu ove sezone.

Najefikasniji kod poražene momčadi bili su Miro Bilan sa 19 poena i 11 skokova, Matjaž Smodiš sa 17 poena i sedam skokova, te Dontaye Draper sa 16 koševa, tri skoka i četiri asistencije. Goste je do pobjede predvodio Vlad Moldeveanu sa 19 poena i pet skokova.

U drugom susretu skupine G ruski Spartak St. Peterburg slavio je na svom parketu uvjerljivo protiv Bayerna iz Münchena (75-62), te ostao na stopostotnom učinku nakon tri odigrana kola. Cedevita je na omjeru 1-2 baš kao i preostale dvije momčadi skupine (Bayern i Benetton).

Eurokup, 3. kolo skupina G:

Cedevita - Benetton 86-87 (produžetak)

Spartak St. Peterburg - Bayern 75-62

Redoslijed: 1. Spartak St. Peterburg 3-0, 2. Cedevita 1-2, 3. Bayern 1-2, 4. Benetton 1-2

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika