30.11.2011. / 13:46

Autor: Totalsport

Ajax pozvao Cruyffa da odstupi

- Ovaj odbor nije mogao nastaviti i zato smo donijeli ovakvu odluku. Sada moramo izabrati privremeni odbor od tri člana koji će glasati na sastanku dioničara 12. prosinca - rekao je između ostaloga predsjednik skupštine amsterdamskog kluba Rob Been Jr

Johan Cruyff (desno)Johan Cruyff (desno)Skupština najtrofejnijeg nizozemskog nogometnog kluba Ajaxa pozvala je legendu istog Johana Cruyffa i četvoricu drugih članova Izvršnog odbora da odstupe sa svojih dužnosti nakon međusobne zavade.

Izvršni odbor amsterdamskog kluba, čiji je član i Cruyff, imenovao je prije nekoliko tjedana Van Gaala novim direktorom. Istodobno je Danny Blind postavljen za sportskog, a Martin Sturkenboom za financijskog direktora. Problem je što su sve te odluke donesene bez Cruyffova znanja, točnije sjednica IO-a je održana kad je najveći nizozemski nogometaš svih vremena bio na putu.

Cruyff je, nakon što je saznao odluku koja je donesena mimo njegove prisutnosti, raspalio paljbu po preostaloj četvorici članova IO-a, Edgaru Davidsu, Stevenu ten Haveu, Paul Romeru i Marjanu Olfersu. Van Gaala ne podnosi i s njim je već u sukobu godinama.

- Ovaj odbor nije mogao nastaviti i zato smo donijeli ovakvu odluku. Sada moramo izabrati privremeni odbor od tri člana koji će glasati na sastanku dioničara 12. prosinca - rekao je između ostaloga predsjednik skupštine amsterdamskog kluba Rob Been Jr.

Cruyff će ostati u Ajaxu kao čelni čovjek omladinskog pogona. Najveći nizozemski nogometaš svih vremena igrao je za Ajax između 1964. i 1973. godine, a trenirao ga je od 1985. do 1988. godine.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika