30.11.2011. / 15:08

Autor: Hina

Mesića zabrinjavaju najave o nastavku Boljkovčeva progona

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozdravio je danas odluku Ustavnog suda kojom je iz pritvora oslobođen Josip Boljkovac, izrazivši zabrinutost zbog najava kako se, unatoč toj odluci, od Boljkovčeva progona neće odustati.

Stjepan MesićStjepan MesićBivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozdravio je danas odluku Ustavnog suda kojom je iz pritvora oslobođen Josip Boljkovac, izrazivši zabrinutost zbog najava kako se, unatoč toj odluci, od Boljkovčeva progona neće odustati.

Iz toga se jasno razabire nakana inicijatora progona, ne samo Boljkovca i eventualnoga progona nekolicine osoba koje su u kontekstu njegovoga uhićenja poimence spomenute, nego i antifašističkih boraca općenito, da u osvetničkom pohodu protiv antifašističke borbe i njezinoga ukorjenjivanja u temelje današnje hrvatske države, ne odustanu, istaknuo je Mesić u izjavi za javnost. Demokratska, istinoljubiva i slobodarska Hrvatska mora smoći snage tome se oduprijeti, dodao je.

Mesić je ocijenio kako je uhićenje istaknutoga antifašiste i borca za slobodu u NOB-u i u Domovinskom ratu, nedvojbeno naštetilo ugledu Hrvatske u krugovima demokratskih zemalja koje su sve izgrađene na osnovama antifašizma, što je, rekao je, prema Ustavu i osnova Republike Hrvatske.

Bivši predsjednik smatra da su motivi toga uhićenja u svojoj biti "notorno politički", a način na koji je uhićenje obavljeno sramotan.

Vezane vijesti

Na suđenju Mili Dakiću svjedočio Boljkovac

Na suđenju Mili Dakiću svjedočio Boljkovac

Na karlovačkom Županijskom sudu u današnjem nastavku suđenja Mili Dakiću (81), bivšem predsjedniku Srpskog nacionalnog vijeća tzv. SAO Krajine… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 30.11.11. 18:00

Gospodine Mesiću,nekako sam mišljenja da se malo više zabrinete nad optužbama koje stižu iz Australije o čudnim putevima i nestanku novca koji ste bili dužni zbrinuti na transparentan način.Da jedan pravnik može zbrinuti novac a da mu se nemože pretiti trag i da to danas izgleda kao obična prevara i krađa,ne daje vam baš prostora da samo kažete,"neznam dalje šta je sa tim bilo"!Izigravate antifašistu i moralnu vertikalu a ponašate se u stilu "nisam znao"ili nemam ništa sa tim.Neće ići ,predsjedniče.Bivši.Jeste svjesni svoje odgovornosti pred 70-ak posto podrške hrvatskih građana za svojeg mandata?Pa i nakon isteka mandata?Vodite brigu za drugoga(Boljkovca)kojemu sigurno niste držali svijeću dok je pišao tijekom svoje službe,pa tako nemožete ni tvrditi kako "znate"da on nije počinio ništa loše!?Koja glupa tvrdnja.Operite se za optužbe i poduzmite nešto konkretno a ne da sumnja ostane visjeti nad vama.Ako vam je stalo.No,nekako imam osjećaj da se smatrate idealnim a time i nedodirljivim.Kako vaše ponašanje izgleda da tako i promišljate svoju odgovornost,tada se uopće ne uklapate u sliku nekoga za koga se postavljate.


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.11.11. 21:01

Mesiću,
gdje, kada i zašto je puklo između tebe i Karamaraka?


registracija
5/3/10

starimudrac, 30.11.11. 22:33

ljudi, gotovo je. kaj ste procesuirali, procesuirali. više ne bute! nakon 9.12. izravno europa bude pazila kako se ophodite prema pobjednicima nad najvećim Zlom u povijesti. a i ovo puštanje iz pritvora je bilo iz tog smjera (EU direktiva).


registracija
30/11/11

övö, 06.12.11. 13:32

Drug Mesic se brine da ne zaigra medvjed i pred njegovim vratima.
A vjerojatno ima i zasto da se brine.Zna on to najbolje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika