30.11.2011. / 16:55

Autor: Hina

Haaški sud i dalje nadzire Šešeljeve komunikacije

Tajništvo Haaškoga suda produljilo je nadzor komunikacije vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i nad vojvođanskim Hrvatima, s njegovim pravnim savjetnicima na još mjesec dana, objavila je u srijedu na redovitoj konferenciji za novinare u Haagu glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljTajništvo Haaškoga suda produljilo je nadzor komunikacije vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i nad vojvođanskim Hrvatima, s njegovim pravnim savjetnicima na još mjesec dana, objavila je u srijedu na redovitoj konferenciji za novinare u Haagu glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

Šešelju je nadzor komunikacije, odnosno nadzor posjeta, telefonskih razgovora s pravnim savjetnicima i dopisa, uveden prije mjesec dana zbog sumnji da je povlaštene razgovore s pravnim savjetnicima zloupotrebljavao kako bi dogovarao objavljivanje zaštićenih podataka na svojoj internetskoj stranici i time ometao provođenje pravde.

Šešelj je zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na internetskoj stranici po treći puta optužen za nepoštivanje suda. Za prva dva slučaja kada je u svojim knjigama otkrio identitet zaštićenih svjedoka osuđen je na 15 mjeseci pravomoćno i 18 mjeseci nepravomoćno.

Šešelj se na prvu najavu uvođenja nadzora komunikacije žalio tvrdeći da su time povrijeđena njegova temeljna ljudska prava na način kako to nije doživio čak ni pod komunizmom u bivšoj Jugoslaviji.

Vezane vijesti

Tvrtke sve više ulažu u odnose s javnošću

Tvrtke sve više ulažu u odnose s javnošću

Prema mišljenju 46% komunikacijskih profesionalaca koji su sudjelovali u prvom u nizu kvartalnom istraživanju Grayling PULSE percepcija vrijednosti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika