30.11.2011. / 16:57

Autor: Hina

'Vlast koja tolerira čerupanje ili vlast koja ostvaruje nacionalne ciljeve'

Katolički tjednik "Glas Koncila" u komentaru novoga broja piše da su ovi parlamentarni izbori iznimno važni i nije trenutak za promicanje ikojih pojedinaca koji žele saborsku karijeru, već je trenutak u kojem treba Hrvatskoj izabrati što bolje vodstvo ili, nažalost, možda čak što je moguće manje loše vodstvo.

Izbori su vrlo važniIzbori su vrlo važniKatolički tjednik "Glas Koncila" u komentaru novoga broja piše da su ovi parlamentarni izbori iznimno važni i nije trenutak za promicanje ikojih pojedinaca koji žele saborsku karijeru, već je trenutak u kojem treba Hrvatskoj izabrati što bolje vodstvo ili, nažalost, možda čak što je moguće manje loše vodstvo.

U komentaru "Jesu li izbori važni?" glavni urednik Ivan Miklenić upozorava kako mediji već promiču apsolutnog pobjednika pa se na prvi pogled može činiti da ovogodišnji parlamentarni izbori baš i nisu tako važni.

"Građani s pravom glasa, a osobito katolički vjernici, ako žele barem u najmanjoj mjeri ostvariti Isusovu zapovjed o ljubavi prema bližnjemu, moraju sudjelovati na izborima, moraju dati svoj glas, i pri tome postupati odgovorno poznajući namještaljku hrvatskoga izbornoga sustava po kojem glas onima koji ne prijeđu izborni prag pretežno pripada onima koji već imaju najviše glasova", navodi se u komentaru.

Pritom se napominje da je za ispravno vrednovanje važnosti sadašnjih izbora potrebno uzeti u obzir aktualni međunarodni kontekst i hrvatski nacionalni i društveni kontekst te stvarnu kvalitetu i potencijale pojedinih, osobito vodećih političkih stranka i svih njihovih pripadnika.

"Legalni i legitimni interesi hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana u sadašnjemu povijesnom trenutku trajno su i višestruko ugroženi, kako samom ideologijom globalizma, tako i praktičnim političkim planovima; bilo na razini Europske unije, bilo na razini tzv. zapadnog Balkana, pa bi se buduća vlast morala znati nositi s tim mogućim ugrozama", ističe se i dodaje kako hrvatski nacionalni i društveni kontekst, tj. sadašnje stanje u hrvatskome društvu, osobito u gospodarstvu, zahtijeva također iznimno kompetentnu, poštenu, državotvornu i stvarno demokratsku vlast.

Komentator smatra kako su građani s pravom glasa dužni upoznati i procijeniti stvarnu kvalitetu i potencijale pojedinih, osobito vodećih političkih stranka i svih njihovih pripadnika, a ne samo onih koji su istaknuti na kandidacijskim listama.

"Hoće li Hrvatska na predstojećim izborima dobiti vlast koja će tolerirati daljnje čerupanje preostalih hrvatskih bogatstava ili vlast koja će početi makar minimalno ostvarivati hrvatske nacionalne ciljeve i interese, ovisi o broju birača koji će izići na izbore i njihovu glasu - pa su izbori iznimno važni", tvrdi se, uz ino, u komentaru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 30.11.11. 17:26

Znamo i bez Miklenića da su ovi izbori važni i nećemo dopustiti daljnje čerupanje države. Zato : Ne HDZ-u.


registracija
27/11/11

Culex, 30.11.11. 19:29

Nakon posjete bolesniku u bolnici Sestre milosrdnice svratih u kapelicu Presvetog Srca Isusova na samom ulazu u krug bolnice.Na oglasnoj ploči,vidno istaknut ostakleni pano sa slikama ubijenih svečenika u vrijeme tzv.ndh i u vrijeme poslijeratnog režima,tzv.fnrj Gledam te nepoznate muškarce, svečenike mučenike,čitam popratni tekst sa šturim podacima.Tražim poveznicu njihovog stradavanja Smatram da je to nešto Veliko,veče od osobne sudbine i života !Domovina,Hrvatska!Osjećaj domovine i njena budućnost svima je njima bio plamen u duši i srcu.Ništa nije bilo važnije,u tom skučenom vremenu napravili najviše za percepciju Hrvatske u budućnosti.Mogli su sačuvat život,ostvarit karijeru,imetak! Ne.Iz ljubavi u Isusa Krista,Njegov nauk i Njegovu ostavštinu ,osjetili su snagu mučenika. Njihova je patnja otvorila oči mnogima da uvide laž,licemjerje,pohlepu,bezosjećajnost i zločin vladajućih režimaŽivotom i strašnom smrću dali su sadržaj i puninu rodoljublja . Teško je biti opčenit,aktualni događaji nedvojbeno nas opredjeljuju.Nije teško,jednostavno je nezamislivo *tekuče* kaptolske onixciste staviti u kontekst sudbina ovih svečenika mučenika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika