30.11.2011. / 17:52

Autor: Hina

'Pregovori umjesto barikada'

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u srijedu kako se interesi njegove zemlje ne mogu braniti na barikadama nego isključivo pregovorima.

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u srijedu kako se interesi njegove zemlje ne mogu braniti na barikadama nego isključivo pregovorima.

Tijekom boravka u Banjoj Luci, gdje se sastao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Tadić je novinarima izjavio kako ostaje kod poziva koji je uputio kosovskim Srbima da se sklone s barikada jer se ne smije dopustiti nikakva eskalacija nasilja.

"Stojim iza toga što sam rekao jer ne treba ugrožavati živote građana", izjavio je Tadić.

Dodao je kako se srpski nacionalni interesi danas "ne brane na barikadama nego u pregovorima i u dijalogu koji se mora voditi kada je u pitanju sjever Kosova i Kosovo u cijelosti".

Tadić je u Banjoj Luci, uz predsjedatelja predsjedništva BiH Željka Komšića, nazočio svečanosti proglašenja osobe godine u organizaciji "Nezavisnih novina".

Tu titulu, koja je prošle godine dodijeljena hrvatskome predsjedniku Ivi Josipoviću, ove je godine ponio uspješni srbijanski tenisač Novak Đoković.

Đoković je ovom prigodom kazao kako mu je uz sva priznanja i pobjede na teniskim turnirima koje je do sada osvojio ovo posebno značajno.

"Ljudi iz BiH pokazali su da vjeruju u mene i na tome vam hvala", izjavio je Đoković, dodajući kako se igrajući tenis i postižući u tome uspjehe ujedno osjeća kao predstavnik svih naroda s prostora bivše Jugoslavije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika