30.11.2011. / 19:31

Autor: Nacional.hr

Povratak u 2000.

Kukuriku koalcija na korak do Banskih dvora

Treba istaknuti da je te kobne 2000. HDZ na izbore izlazio sam, a sada ima partnere. Tako gledano, HDZ bi mogao ostvariti povijesno najlošiji rezultat

Radimir Čačić, Zoran Milanovi i Silvano HreljaRadimir Čačić, Zoran Milanovi i Silvano HreljaJedno od posljednjih istraživanja javnog mnijenja, koje je za multimedijski pool Nove TV, Večernjeg lista i Media Servisa provela agencija Ipsos Puls u mnogočemu podsjeća na situaciju na izborima početkom 2000. godine.

Prema njihovom istraživanju Kukuriku koalicija mogla bi osvojiti 79 mandata, dok bi HDZ osvojio 46 mandata. Takva je situacija bila i 2000. godine kada je HDZ 4 godine bio oporba.

No, treba istaknuti da je te kobne 2000. HDZ na izbore izlazio sam, a sada ima partnere. Tako gledano, HDZ bi mogao ostvariti povijesno najlošiji rezultat.

Treće mjesto mogli bi sa pet zastupnika zauzeti HDSSB, a četvrto sa četiri Hrvatski laburisti. HSLS bi mogao osvojiti tri zastupnika, kao i HSS, dok se Bloku umirovljenika s Ljubom Jurčićem smješi tek jedan mandat.

Kada se aktualni rezultati istraživanja usporede sa onima prije raspisivanja izbora, odnosno s početka mjeseca, dolazi se do zanimljivih pokazatelja.

Tako je Kukuriku koalicija tijekom kampanje pridobila jednog zastupnika više, a HDZ čak dva. HDSSB stoje za jednog zastupnika bolje, dok su Lesarovi Hrvatski laburisti na početku kampanje očekivali čak 7 zastupnika.

HSLS je prije mjesec dana bio na pragu da ne uđe u Sabor, no povratak Dražena Budiše podigao ih je sa jednog na tri zastupnika. Slično je i sa HSS-om koji je udvostručio svoj broj zastupnika - s jednog na dva.

Zanimljivo je kako je Ljubo Jurčić s umirovljenicima bio veliko iznenađenje na početku kampanje i predviđalo mu se čak četiri mandata, no prema posljednjim informacijama pali su samo na jednog.

S jednim mandatom u Sabor bi mogli ući i HSP te lista don Ivana Grubišića.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 30.11.11. 21:27

Nigel Farage: EU bribing independent Croatia to rejoin a 'new Yugoslavia'
youtube.com/watch?v=UGA5SsrfJkE


registracija
31/1/10

STTony, 30.11.11. 22:46

bagsy - znači postoji tajni plan da Beograd u budućnosti zamijeni Bruselles kao glavni grad EU?

Bravo genije :))))


registracija
2/6/11

stereo, 01.12.11. 07:29

Evo u mojoj firmi se na brzinu potpisuju ugovori dok još ima vremena, tako da će 'lezilebovići' ostati zabetonirani izgleda do penzije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika